Sestavine

  • 250 g ameriških brusnic (sveže ali zamrznjene)
  • 250 ml rdečega portovca
  • 50 ml balzamičnega kisa
  • 50 g rjavega sladkorja
  • 4 suhe fige
  • 1 vejica svežega rožmarina
  • črni poper

Uvod

K puranu je obvezna, a ker pri nas nimamo Zahvalnega dne, bo prišla prav kadarkoli, ko iz pečice diši po perutninski pečenki, najbolj pa bo všeč tisti polovici jedcev, ki ima belo meso raje od temnega. Ker pa ni dobro iste omake ponujati vse leto, si jo prihranite za zimske dni, posebej tiste, ki so svečani. Pazite le na to, da prazniki trajajo več dni, zato pripravite zadostno količino brusnične omake....

  • Kategorija: Zima
  • Količina: 6 oseb
  • Zahtevnost: Enostavno
  • Čas priprave: 20 minut
 
Postopek
1

Fige narežemo na majhne kocke. V kozici zavremo portovec, balzamični kis, rjavi sladkor, narezane fige, vejico rožmarina in sveže mleti poper. Kuhamo na majhni temperaturi 10 minut.

2

Odstranimo rožmarin in vmešamo brusnice. Na srednji temperaturi kuhamo omako še 5 minut. Pustimo ohladiti. Omako lahko hranimo v hladilniku 1 teden.

Oceni
1234