Sestavine

  • 300 g majhnih aromatičnih paradižnikov
  • 1 šalotka
  • 1 strok česna
  • 1 žlica olivnega olja
  • 50 g rjavega sladkorja
  • 2 žlici belega vinskega kisa
  • 2 vejici pehtrana
  • sol
  • sveže mleti poper

Uvod

Marmelada, ki je gotova v slabe pol ure! Marmelada, ki ni (le) za zajtrk, temveč bo danes priloga bulgurju ali rižu, jutri k žaru, pojutrišnjem pa bo še za večerjo, le še kak dober sir ji bo potrebno dodati, npr. ocvrti camembert.

V hladilniku vas bo čakala dober teden dni.

  • Kategorija: Poletje
  • Količina: 4 osebe
  • Zahtevnost: Enostavno
  • Čas priprave: 25 minut
 
Postopek
1

Paradižnike blanširamo 30 sekund, prelijemo z mrzlo vodo in olupimo. Razrežemo na četrtine, odstranimo semenje in vodeni del paradižnika. Šalotko in česen olupimo, drobno sesekljamo in stekleno opražimo v olju. Dodamo sladkor in pražimo 1 minuto. Vmešamo še paradižnike in kis ter kuhamo na majhni vročini 10 do 15 minut. Pehtran drobno narežemo in zamešamo v omako. Solimo in popramo.

Oceni
1234