Sestavine

  • 500 g piščančjih prsi
  • 1 vejica rožmarina
  • 30 češnjevih paradižnikov
  • 4 žlice olivnega olja
  • 2 majhni šalotki
  • 1 žlica masla
  • 8 žlic marsale
  • 100 ml zelenjavne juhe
  • sol
  • sveže mleti poper

Uvod

Zakaj bi bilo preprosto, če je včasih lahko tudi komplicirano? Za razliko med dobrim in boljšim se je kdaj potrebno vsaj malce žrtvovati. Na primer tako, da paradižnikov ne narežete le na štiri dele in jih dodate k mesu šele takrat, ko mu ne grozi več njihova kislina, da se ne bi zmehčalo.

Ker pa niso le kisli, temveč tudi sladki, lahko njihovo sladko plat izkoristimo za karamelizacijo, ki je bo piščančja ponev še kako vesela....

  • Kategorija: Zima
  • Količina: 4 osebe
  • Zahtevnost: Enostavno
  • Čas priprave: 30 minut
 
Postopek
1

Pečico segrejemo na 250 stopinj. Rožmarinove vejice drobno sesekljamo. Paradižničke razpolovimo in jih naložimo na pekač s prerezano stranjo navzgor. Potresemo s soljo, poprom in rožmarinom ter pokapljamo z 2 žlicama olja. Pekač postavimo v sredino pečice in paradižnike pečemo 10 do 15 minut.

2

Pišančje prsi umijemo, osušimo in narežemo na trakove. Šalotki olupimo in narežemo na tanke trakove. V ponvi segrejemo preostalo olje in maslo ter na močni vročini popečemo meso, da dobi zlato rjavo barvo. Dodamo šalotko, jo malce opražimo in zalijemo z marsalo. Na hitro pokuhamo, dolijemo juho in kuhamo 2 minuti. Na koncu vmešamo pečene paradižnike in vse skupaj segrejemo ter ponudimo s kremasto polento, v katero smo zamešali parmezan.

Oceni
1234