Sestavine

  • 1 strok česna
  • 5 g svežega ingverja
  • 125 g arašidovega masla
  • 4 žlice sojine omake
  • 4 žlice medu
  • 80 ml kokosovega mleka
  • 1 limeta
  • 2 piščančja fileja
  • 2 mladi čebuli
  • sveži koriander

Uvod

Piščanec na žaru se lahko zelo hitro izsuši. Zato ga damo prej v marinado. Lahko pa je tudi premalo pečen. Zato smo izbrali prsa, ki so hitro pečena, hkrati pa dovolj debela, da ostanejo sočna. In četudi ga spečete pravilno, je na krožniku lahko dolgočasen. Zato pa je zraven v skodeli dovolj arašidove omake! Šola okusov: na vse je potrebno pravočasno misliti....

  • Kategorija: Poletje
  • Količina: 4 osebe
  • Hranilna vrednost: 495 kcal/osebo
  • Zahtevnost: Enostavno
  • Čas priprave: 50 minut
 
Postopek
1

Za omako česen in ingver olupimo ter sesekljamo. V mešalniku zmiksamo arašidovo maslo, kokosovo mleko, ingver, česen, 1 žlico sojine omake in 1 žlico medu v gladko pasto. Pokrijemo jo s prozorno folijo in pustimo stati vsaj 30 minut.

2

Limeto stisnemo in sok s preostalo sojino omako im medom zmešamo v marinado. Piščančje prsi očistimo in narežemo po dolgem na trakove. Nataknemo jih na lesene palčke, prelijemo z marinado in pustimo stati 10 minut. Vmes jih obrnemo.

3

Mlado čebulo narežemo na kolobarje. Koriander grobo sesekljamo. Piščančje ražnjiče pečemo na žaru direktno, na srednji vročini, približno 5 minut na vsaki strani. Položimo jih na servirni krožnik, potresemo z mlado čebulo in koriandrom ter ponudimo z arašidovo omako.

Oceni