Sestavine

  • 800 g račjega raguja
  • 800 g mokastega krompirja
  • 200 ml mleka
  • 80 g masla
  • 70 g naribanega parmezana
  • muškatni orešček
  • 120 g mladega kozjega sira (Le Crottin de Chevre)
  • sol, kajenski poper

Uvod

Še ena iz ostankov ... Račjega raguja je ostalo ravno toliko, da ga je bilo preveč za predjed in premalo za glavno jed, zamrznjen pa je bil že tako dolgo, da so mu bili dnevi že šteti. Rešitev bi bila v gosti omaki, a potem bi vi rekli: "Spet testenine ..." Zato smo se igrali, tako, da smo na vrh kozjega sira nabrizgali pire poljubčke iz krompirjevega pireja, nato pa se lotili čiščenja solate, da je bilo lažje dočakati rjavo-hrustljavo skorjico iz pečice....

  • Kategorija: Zima
  • Količina: 4 osebe
  • Hranilna vrednost: 785 kcal/osebo
  • Zahtevnost: Enostavno
  • Čas priprave: 1 ura
  • Priporočeno vino: Chardonnay Bagueri 2011, VK Goriška Brda
 
Postopek
1

Krompir olupimo, narežemo na kocke in skuhamo do mehkega v slani vodi. Kuhani krompir odcedimo in pretlačimo v gladki pire z vročim mlekom, maslom in tretjino parmezana. Začinimo s soljo in muškatnim oreščkom. Krompirjev pire preložimo v dresirno vrečko s širokim tulcem.

2

Pečico segrejemo na 200 stopinj. Kozji sir narežemo na majhne kocke. Že pripravljeni račji ragu segrejemo in začinimo s kajenskim poprom. V model za narastke naložimo račji ragu, ga potresemo s kozjim sirom in na vrh v kupčke nabrizgamo krompirjev pire.

3

Potresemo s preostalim parmezanom in pečemo v sredini pečice 17 do 20 minut. Zraven postrežemo zimsko solato iz rdečega in zelenega radiča.

Oceni
1234