Sestavine

  • 360 g testa za pizzo
  • 2 majhni rdeči čebuli
  • 125 g svežega kozjega sira
  • kajenski poper ali Piment d'Espelette
  • 2 žlici oljčnega olja
  • rezine pohorske bunke ali tirolske slanine

Uvod

Odvisno od oblike in debeline testa je lahko tudi flammekuchen, hrustljavka. Če je tako, potem na njej ne sme biti preveč. V peč gresta zato le kozji sir in čebula, šele na krožniku pa se jima pridruži posebnost – pohorska bunka. Odrezati pa jo je potrebno tako tanko, da so na vrhu le njeni kosmi. Pa imajo tudi Pohorci svojo pizzo!

  • Kategorija: Zima
  • Količina: 2 osebi
  • Hranilna vrednost: 710 kcal/osebo
  • Zahtevnost: Enostavno
  • Čas priprave: 30 minut
 
Postopek
1

Pečico skupaj s kamnom za pečenje pizze ali pekačem na spodnji rešetki segrejemo na 250 stopinj. Polovico testa tanko raztegnemo z roko tako, da je ob robu debelejše, ga oblikujemo v oval in položimo na peki papir.

2

Čebulo olupimo in narežemo na tanke kolobarje. Testo
premažemo s polovico kozjega sira in potresemo s polovico čebule ter rob premažemo z žlico olja, pri tem si pomagamo s čopičem. Po vrhu krepko začinimo s kajenskim poprom.

3

Pizzo skupaj s peki papirjem prestavimo na ogreti kamen ali pekač ter pečemo 10 do 12 minut oz. da rob porjavi. Na pečeno pizzo porazdelimo rezine bunke in takoj ponudimo.

4

Postopek priprave in pečenja ponovimo še s preostalim testom in sestavinami.

Oceni
1234