Sestavine

  • 400 g hokaido buče
  • 1 šalotka
  • 1 strok česna
  • 2 žlici olivnega olja
  • 1 žlička sladkorja
  • 40 ml zelenjavne juhe
  • 1 žlička posušenega origana
  • sol, kajenski poper
  • 80 g gorgonzole
  • 80 g gouda sira
  • 8 rezin dimljene slanine

Uvod

Kolikokrat se motimo! Ker mislimo, da se brez nečesa ne da. Zato, ker brez sploh ne poskusimo. Pizza brez paradižnika? Morda, a le na ”belo”, kot hrustavka s smetano ali, saj ne mislimo resno, z zaseko, kar nekatere naše picerije celo zares ponujajo. Toda pizza na rumeno? Pizza z bučo? Z bučno kremo? Dvomim, da bi v picerijah našla navijače, toda tisti, ki pizze pečemo doma, kajne, že vemo, zakaj to počnemo. Zato, ker ni boljše od rumene pizze z bučo in gorgonzolo, na vrh pa - posebej pečena, najboljše je v mikrovalovki - dimljena slanina.

Predvsem pa ne pozabite! Odločiti se morate že danes, če želite pizzo jesti vsaj jutri, še boljše šele pojutrišnjem. Domača pizza potrebuje dolgo vzhajanje....

  • Kategorija: Jesen, Zima
  • Količina: 2 osebi
  • Hranilna vrednost: 710 kcal/osebo
  • Zahtevnost: Enostavno
  • Čas priprave: 1 ura (+ čas za pripravo testa)
 
Postopek
1

Bučo je olupil in narezal na majhne kocke. Olupljeno šalotko in česen je drobno sesekljal in stekleno opražil na olju. Dodal je narezano bučo, malce popražil, potresel s sladkorjem in rahlo karameliziral. Dolil je juho in kuhal bučo do mehkega. Kuhano bučo je zmiksal in začinil s soljo, kajenskim poprom in origanom.

2

Pečico je skupaj s kamnom za pečenje pizze segrel na 250 stopinj. Testo za pizzo je tanko raztegnil in ga položil na peki papir. Gorgonzolo je narezal na majhne kocke, goudo pa grobo naribal.

3

Testo je premazal z bučno kremo, potresel z obema vrstama sira in jo s pomočjo peki papirja preložil na vroči kamen v pečici. Pizzo je pekel 10 minut oz. toliko časa, da so robovi lepo porjaveli.

4

Slanino je naložil med dva lista kuhinjskega papirja in jo postavil v mikrovalovno pečico na 600 W za 2 minuti. Pečeno pizzo je obložil s hrustljavo slanino.

Oceni
1234