Sestavine

  • testo za pizzo
  • 4 žlice paradižnikove omake
  • 15 rdečih paradižničkov
  • 7 rumenih paradižničkov
  • 3 žlice majhnih črnih oliv
  • 6 inčunov v olju
  • 125 g bivolje mocarele
  • sveža bazilika

Uvod

Ta pizza se imenuje tudi pizza Palermo. Toda zanjo ni potrebno na jug Italije, če le imate dovolj zanimive paradižnike, čim manjše in čim bolj pisane, tem boljše. Pravzaprav gre za inačico italijanske klasike, s katero paradižnik, mocarela in bazilika (napoletana) ustvarijo italijansko zastavo (tre colore). Toda, z malo domišljije in s polnim hladilnikom bo hitro nastala pizza od koder sem doma. Le na sardelne fileje nikar ne pozabite. Že zato, da se bo zraven prilegel hladen rose....

  • Kategorija: Jesen, Poletje
  • Količina: 2 osebi
  • Hranilna vrednost: 705 kcal/osebo
  • Zahtevnost: Enostavno
  • Čas priprave: 30 minut
 
Postopek
1

Pečico skupaj s pekačem za pizzo segrejemo na 250 stopinj. Testo raztegnemo in položimo na peki papir. Mocarelo dobro odcedimo in narežemo na majhne kose. Inčune obrišemo in povprek razpolovimo.

2

Pizzo premažemo s paradižnikovo omako, nanjo naložimo paradižnike, olive in inčune ter potresemo z mocarelo. Skupaj s peki papirjem jo prestavimo na ogreti pekač in pečemo v sredini pečice toliko časa, da rob lepo porjavi. Potresemo jo z lističi bazilike in takoj ponudimo.

Oceni