Sestavine

  • 360 g testa za pizzo
  • 100 g gorgonzole
  • 100 g mocarele
  • 5 žlic oljčnega olja
  • 200 g gob (kraljevi ostrigarji, rjavi šampinjoni)
  • sol, sveže mleti poper
  • 4 glave radiča (solkanski, siljeni, goriška roža)

Uvod

Ostrigarje lahko zamenjate s kakšnimi drugimi gobami. Če niso iz gozda, so lahko iz kleti in žakljev. Sire uporabite tiste, ki jih imate. Saj je gorgonzola skoraj vedno v hladilniku. Le pri radiču ne popustite! Na tržnici poiščite najlepše in najbolj čvrste glave zimskega siljenega radiča, ki ga nato po dolgem le prerežite in na hitro opecite v olivnem olju. Pečena pizza se mu tako ponudi kot na pladnju. Pohrustajte oba!

  • Kategorija: Zima
  • Količina: 2 osebi
  • Zahtevnost: Enostavno
  • Čas priprave: 30 minut
 
Postopek
1

Pečico skupaj s kamnom za pečenje pizze ali pekačem na spodnji rešetki segrejemo na 250 stopinj. Testo za pizzo tanko raztegnemo z roko tako, da je ob robu debelejše in ga položimo na peki papir.

2

Ostrigarje narežemo na rezine in na hitro opražimo v 2 žlicah olja. Solimo in popramo. Gorgonzolo narežemo na majhne kocke, mocarelo pa natrgamo na manjše kose. Radič po dolgem nareežemo na dva ali štiri dele.

3

Na testo porazdelimo polovico pečenih gob, polovico gorgonzole in mocarele ter rob premažemo z žlico olja, pri tem si pomagamo s čopičem. Pizzo skupaj s peki papirjem prestavimo na ogreti kamen ali pekač ter pečemo 10 do 12 minut oz. da rob porjavi.

4

Medtem v veliki ponvi na preostalem olju na hitro opečemo radič ter ga začinimo s soljo in poprom. Pečeno pizzo obložimo s polovico radiča in takoj ponudimo.

5

Postopek priprave in pečenja ponovimo še s preostalim testom in sestavinami.

Oceni
1234