Sestavine

  • 2 rdeči podolgovati papriki
  • 3 žlice oljivnega olja
  • 1 strok česna
  • malo sesekljanega čilija
  • 1 majhna konzerva olupljenih paradižnikov
  • 2 žlici parmezana
  • 250 g špagetov
  • dimljena rikota
  • sveža bazilika
  • sveže mleti poper
  • sol

Uvod

To so špageti, ki bodo postali vaša stalnica! Kdo pa nima rad paradižnikove omake? Kdo pa je vedno ne naredi malo drugače?! Če bi pri kuhanju zgolj ponavljali, bi bilo preveč dolgočasno. Variacije so tisti odločilni ščep, ki jedem daje - nadokus!

Tukaj je to paprika. Pečena paprika. Tista paprika, ki ste jo doslej vedno jedli z okusom česna, peteršilja in kisa v ustih. Tukaj pa špageti slavijo njeno sočno, mehko in sladko meso. Pa še ena sprememba: parmezan je v omaki, na vrhu pa je rikota. Ta trik pa lahko uporabite kar pri vseh variacijah paradižnikovih omak....

  • Kategorija: Zima
  • Količina: 2 osebi
  • Zahtevnost: Enostavno
  • Čas priprave: 40 minut
 
Postopek
1

Papriki opečemo pod grilom v pečici, ju olupimo, odstranimo pečke in narežemo na majhne kocke.

2

V ponvi segrejemo olje, dodamo čili in stisnjeni česen, na hitro popražimo in dodamo narezani paradižnik s polovico soka. Omako začinimo s soljo in poprom ter kuhamo, da postane gostljata. Vmešamo še narezano papriko in vse skupaj dušimo 5 minut.

3

Medtem skuhamo špagete na zob (al dente), jih odcedimo in pri tem shranimo 75 ml tekočine od kuhanja. Kuhane špagete stresemo v omako, dodamo na trakove narezano baziliko in 2 žlici parmezana, dolijemo vodo od kuhanja in dobro premešamo. Špagete naložimo v ogreta globoka krožnika in potresemo z naribano rikoto.

Oceni
1234