Sestavine

  • 100 g terine račjih jeter (bloc de foie gras de canard)
  • 2 večji zreli hruški
  • 1 žlica medu
  • 1/4 žličke mletega cimeta
  • 4 žličke čebulne marmelade
  • solni cvet

Uvod

Terina ni pašteta! Izberite kakovostno terino iz jeter pitanih gosi. Potrebna je majhna količina za velik učinek. pomemben del uspeha je tudi kozarec, ki ne sme biti prevelik, saj gre za ”finger food”, hkrati pa ne premajhen za desertno žlico, saj v roke primete njo in ne terine. Zimske hruške so najbolj sočne.

Ta recept je del februarske gostije.

  • Kategorija: On zanjo, Zima
  • Količina: 4 osebe
  • Zahtevnost: Enostavno
  • Čas priprave: 25 minut
 
Postopek
1

Hruški je olupil, razpolovil, izrezal pečke in narezal na majhne kocke. Stresel jih je v majhno kozico, dodal med, cimet in nekaj žlic vode, zavrel in kuhal na majhni temperaturi pokrito 10 do 15 minut oz. toliko časa, da so se hruške zmehčale.

2

Terino je narezal na debelejše rezine. v vsak kozarec je dal na dno 1 žličko čebulne marmelade, nanjo hruškovo marmelado in na vrh rezino račje terine. Potresel je s solnim cvetom in zraven serviral na maslu opečene palčke mlečnega kruha.

Oceni
1234