Sestavine

  • 75 g orehov
  • 100 g moke
  • 125 g sladkorja
  • 50 g mrzlega masla
  • 250 g belega grozdja brez pešk
  • 3 rumenjaki
  • 100 ml belega vina

Uvod

Prava jesenska sladica, za pravi zaključek dolgega jesenskega kosila. Torej bo še boljša, če bo sladko grozdje iz vinograda, da ga bomo še mi zobali. Za to bo poskrbel orehov drobljenec, a le, če ne bo preveč nadrobljen. Drobljenec spečete že zjutraj, šodo pa stepete, ko imajo gostje desertne žlice že v roki. Čeprav bo nastala mehka, nežna, penasta in gosta krema, bodo zobali, hrustali, drobili in grizli.

  • Kategorija: Jesen
  • Količina: 4 osebe
  • Hranilna vrednost: 550 kcal/osebo
  • Zahtevnost: Enostavno
  • Čas priprave: 40 minut
 
Postopek
1

Pečico segrejemo na 200 stopinj. Orehe fino zmeljemo in jih z moko, 50 g sladkorja in mrzlim maslom hitro zgnetemo v velike drobtine. Potresemo jih na peki papir na pekač in pečemo v sredini pečice 7 do 8 minut. Pustimo jih ohladiti.

2

Grozdje umijemo in večje prerežemo na polovico. V servirne kozarce izmenično naložimo grozdje in orehov drobljenec.

3

V skledi z metlico zmešamo rumenjake, preostali sladkor in vino. Postavimo jo nad lonec z vročo vodo in stepamo nad soparo najmanj 5 minut.

4

S tako pripravljeno jajčno kremo prelijemo grozdje in orehov drobljenec v kozarcu in takoj serviramo.

Oceni
1234