Sestavine

  • 250 g moke
  • 150 ml mleka
  • 4 jajca
  • 2 žlički repičnega olja
  • sol
  • 12 žličk sončničnega olja

Uvod

Preprosto testo, kar pekač za mafine in zelo hitro. Ko je priloga tako enostavna, toda tako dobra, jo je dovoljeno prijeti kot kruh, kar v roko, zato je idealna spremljava prav takšnim jedem (beri: enolončnicam), a je zaradi svoje atraktivne oblike, ki je vsaka unikat, hkrati okras ”boljših” jedi, ki ne skoparijo z omako. V originalu jo Angleži prelijejo s sokom pečenega rostbifa, včasih tako obilno, da njeno hrustljavost in napihnjenost na koncu spečkajo do - pudinga....

  • Kategorija: Zima
  • Količina: 12 kosov
  • Zahtevnost: Enostavno
  • Čas priprave: 40 minut
 
Postopek
1

Pečico segrejemo na 230 stopinj. Mleko, moko, jajca, repično olje in 150 ml mrzle vode z metlico razmešamo v gladko testo, ga rahlo solimo in pustimo stati 15 minut.

2

Pred pečenjem vlijemo v vsako vdolbino pekača za muffine žličko sončničnega olja. Pekač postavimo v vročo pečico za 5 minut, da se ogreje. Nato vdolbine do dveh tretjin napolnimo s testom in pekač postavimo nazaj v vročo pečico za 15 do 20 minut. Med pečenjem ne odpiramo vrat pečice. Še vroče postrežemo.

Oceni
1234