Sestavine

  • 500 ml mleka
  • 3 listi želatine
  • 2 jajci
  • 50 g sladkorja
  • 70 g pšeničnega zdroba
  • 250 ml sladke smetane
  • 2 žlici oranžnega likerja
  • 4 žlice finega rjavega sladkorja
  • 250 g robid
  • 1 žlica limonovega soka
  • 2 žlici kokosovega sladkorja
  • 1 žlička jedilnega škroba

Uvod

Četudi le zaradi stekleno-hrustljavega in zagorelega sladkornega posipa, ki se pod ognjem spremeni v karamelizirano kapo jajčni kremi, je creme brulee sladica, ki se ji nočemo odreči. Čeprav nas moti, da je v njej toliko jajc …

Zato naj ostane, kar privlači, in naj gre, kar ne! V tej lahki inačici smo združili dve priljubljeni sladici, lahek zdrobov flammeri, po naše flamri, požlahtnjen puding, ki je posodil telo, in creme brulee, ki je prispeval glavo. A vzljubili ga boste zaradi robid!

  • Kategorija: Poletje
  • Količina: 4 osebe
  • Hranilna vrednost: 459 kcal/osebo
  • Zahtevnost: Enostavno
  • Čas priprave: 40 minut (+ čas za hlajenje)
 
Postopek
1

Želatino namočimo v mrzli vodi. Sladko smetano stepemo in shranimo v hladilniku. Zavremo mleko in 30 g sladkorja. Z metlico vmešamo zdrob in kuhamo na srednji temperaturi 3 minute. Ločimo jajci in rumenjaka zamešamo v kuhani zdrob ter malce ohladimo.

2

V lončku segrejemo pomarančni liker, v njem raztopimo ožeto želatino in zamešamo v zdrob. Postavimo v hladilnik za 10 minut. Beljaka s preostalim sladkorjem kremasto stepemo.

3

V ohlajeni zdrob z lopatko izmenično vmešamo stepeno sladkor smetano in beljakov sneg. Napolnimo modelčke ( a 150 ml), jih pokrijemo s prozorno folijo in postavimo v hladilnik preko noči.

4

200 g robid, kokosov sladkor in limonov sok zavremo v kozici in kuhamo na majhni temperaturi toliko časa, da malce razpadejo. Jedilni škrob gladko razmešamo v žlici mrzle vode in z njim zgostimo robidov kompot.

5

Tik pred serviranjem zdrobovo kremo potresemo z rjavim sladkorjem in karameliziramo z gorilnikom. Ponudbimo z robidovim kompotom in preostalimi svežimi robidami.

Oceni
1234