Razvrsti po državah
  • Avstrija
  • Francija
  • Grčija
  • Hrvaška
  • Italija
  • Nemčija
  • Peru
  • Portugalska
  • Španija
  • Švedska
  • Švica
  • Velika Britanija
  • ZDA
  • Prikaži vse

Potep

Greste na potep? S trebuhom za okusom, seveda! Saj znamenitosti, ki jih je potrebno v tujih deželah in mestih spoznati, obiskati, okusiti, niso več v muzejih, cerkvah, galerijah, temveč na tržnicah in stojnicah, v gostilnah in trgovinah.

Pa veste kam? Seveda, saj zato je Potep del Šole okusov! Ker aktivni dobrojedci na potep ne gremo na slepo, potujemo po svetu kulinaričnih okusov z načrtom! Vaš itinerar za vaš potep je zato na teh straneh.

Ves čas dodajamo, dopolnjujemo, raziskujemo in potujemo. Predlagamo vam tisto, kar menimo, da bo tudi vam všeč. Vaš naslednji izlet, potovanje, dopust, potep začnite zato tukaj! Največ srčkov imajo najboljši, rad dobro jem vsak dan, mimojede je hitro, nekje vmes, četudi kar stoje, nakup je okusen, ne pa šoping, zabava je vsak večer ali le ob kozarčku vina, spanje predlagamo le tam, kjer je mehko in cenovno ugodno, kmetije in vinarji so ob poti, znamenitosti pa so zato, da nam ne bo dolgčas med kosilom in večerjo.

Srečno pot!

 

Smučišče z osebnim butlerjem in gorskim jezerom med dvema avstrijskima deželama in blizu slovenske meje
S trebuhom za okusom po francoski Provansi, na sledi najbolj bogato založenim tržnicam ter najboljšim bistrojem.
Najlepše nemško mesto, ki ga reki delita in družita hkrati; morsko pristanišče v sladki vodi.
Od Baiersbronna do Freiburga na sledi najbolj znane nemške torte.
S trebuhom za okusom po (tudi) kulinarični svetovni metropoli.
S trebuhom za okusom po portugalski prestolnici, ki ni samo domovanje portovca, temveč tudi obilice drugih kulinaričnih specialitet.
Zavedni viničarji stavijo na moderno regionalno kuhinjo, pospremljeno z izbranimi vini.
Kar nekaj je najlepših mest na svetu, toda katalonska prestolnica je med njimi čisto na vrhu!
S trebuhom za okusom po grških Atenah, kjer se sredozemlje meša z arabskimi in azijskimi kulinaričnimi koreninami.
Od tradicionalnega bifeja s prekajenim mesom, kolinami in kuhano šunko, do najbolj svežih morskih specialitet v oštarijah nad mestom.
Baskija, od San Sebastiana do Bilbaa, je kulinarična meka kulinarične Španije. Donostia pa je njena prestolnica.
Za tiste, ki nimajo radi turistov, temveč zgolj domačine.
Metropola ob Temzi ne velja samo zaradi Big Bena, Westminstrske palače in orjaškega London Eye za eno najbolj obiskanih turističnih destinacij na svetu.
Da vse poti vodijo v Rim, ima tudi svojo slabo stran, zaradi katere so pred vsako znamenitostjo dolge in nepregledne vrste, zato raje - okušajte!
Na sledi najboljšemu ceviche, s katerim perujski chefi navdušujejo mednarodne dobrojedce.
Najboljše švicarske planinske postojanke vse leto vabijo navkreber.
Med Gardskim in Komskim jezerom nastajajo izjemna peneča vina.
Smučanje za okusom od koče do koče Alte Badie. Sneg ni več dovolj, vrhunska kulinarika je nuja. Kam na kosilo na Sellarondi?
S trebuhom za okusom po Mallorci, kjer so tapasi del vsakodnevne kulinarične kulture in zastopani na skorajda vsakem jedilnem listu.
S trebuhom za okusom po biseru Dalmacije.
S trebuhom za okusom po švedski prestolnici Stockholm.
Dunaj je takšna svetovna metropola in tako blizu Sloveniji, da je kot nalašč za hiter izlet, na katerem pa se veliko zgodi. A ni zanimiv le zaradi zgodovine, muzejev, gledaliških uspešnic in Grabna; tudi kulinarično se na Dunaju ves čas dogaja.
Še zmeraj je majhno, a vedno bolj urbano, še zmeraj je staro, a hrenovke na Glavnem trgu že dolgo niso več njegova največja kulinarična atrakcija.
Ne le FC Bayern, bele klobase, pivo in Maximilianstrasse.
Top
Vpiši se v Šolo okusov!
Ne jej z usti. Jej z glavo!
Samo za dobrojedce. Letna naročnina 19 evrov.
Neomejen dostop do Šole.
Neomejen dostop do Kuhinje.
Neomejen dostop do Gostilne.
Neomejen dostop do Chefov.
Neomejen dostop do Potepa.
Neomejen dostop do Tržnice.
Neomejen dostop do B®loga.
Težave pri aktivaciji naročnine? Pomagajte si z navodili ali nas kontaktirajte.
Naroči se na Dobre novice!
tedenska mera dobrojedskih informacij, da boste izvedeli več in prvi:
kje, kako, kdaj, zakaj boste radi dobro jedli!