Je zgolj slučaj in naključje, da je v Sloveniji (in) na krožniku vse tako blizu in tesno skupaj, morje in gore, sredozemski in alpski svet? Preverite sami!
Najboljše švicarske planinske postojanke vse leto vabijo navkreber.
S trebuhom za okusom po švedski prestolnici Stockholm.
Od tradicionalnega bifeja s prekajenim mesom, kolinami in kuhano šunko, do najbolj svežih morskih specialitet v oštarijah nad mestom.
Da vse poti vodijo v Rim, ima tudi svojo slabo stran, zaradi katere so pred vsako znamenitostjo dolge in nepregledne vrste, zato raje - okušajte!
Neturističen izlet v laguno: ker je turistov vedno več, Benečanov pa vedno manj, se v najbolj turističnem mestu na svetu ne smeš obnašati kot turist, temveč kot domačin
Smučišče z osebnim butlerjem in gorskim jezerom med dvema avstrijskima deželama in blizu slovenske meje
Ne le FC Bayern, bele klobase, pivo in Maximilianstrasse.
Lege so strme, še bolj kot na naši strani. Ne nazadnje je Kitzeck najvišje ležeči vinogradniški kraj v Evropi. Od zeliščnih kopunov do vrhunske kozmetike iz grozdnih pečk - Pitna vina in meniški poper.
Med Gardskim in Komskim jezerom nastajajo izjemna peneča vina.
S trebuhom za okusom po biseru Dalmacije.
Dunaj je takšna svetovna metropola in tako blizu Sloveniji, da je kot nalašč za hiter izlet, na katerem pa se veliko zgodi. A ni zanimiv le zaradi zgodovine, muzejev, gledaliških uspešnic in Grabna; tudi kulinarično se na Dunaju ves čas dogaja.
Od Baiersbronna do Freiburga na sledi najbolj znane nemške torte.
Zavedni viničarji stavijo na moderno regionalno kuhinjo, pospremljeno z izbranimi vini.
Metropola ob Temzi ne velja samo zaradi Big Bena, Westminstrske palače in orjaškega London Eye za eno najbolj obiskanih turističnih destinacij na svetu.
S trebuhom za okusom po grških Atenah, kjer se sredozemlje meša z arabskimi in azijskimi kulinaričnimi koreninami.
Najlepše nemško mesto, ki ga reki delita in družita hkrati; morsko pristanišče v sladki vodi.
S trebuhom za okusom po francoski Provansi, na sledi najbolj bogato založenim tržnicam ter najboljšim bistrojem.
Baskija, od San Sebastiana do Bilbaa, je kulinarična meka kulinarične Španije. Donostia pa je njena prestolnica.
Za tiste, ki nimajo radi turistov, temveč zgolj domačine.
Na sledi najboljšemu ceviche, s katerim perujski chefi navdušujejo mednarodne dobrojedce.
Wachau je zaradi svoje klime idealen za sladke marelice, smaragdna vina, dobre gostilne, rečne turiste in dobrojedce
Kar nekaj je najlepših mest na svetu, toda katalonska prestolnica je med njimi čisto na vrhu!
Smučanje za okusom od koče do koče. Sneg ni več dovolj, vrhunska kulinarika je nuja. Kam na kosilo na Sellarondi?
S trebuhom za okusom po (tudi) kulinarični svetovni metropoli.
Berlin je preveliko mesto in prevelik talilni lonec narodov, kultur, kuhinj, običajev, da bi v njem iskali le svinjske tace na kislem zelju, polpete (buletten) s temnim pivom in palačinke v obliki krofov. Možnosti za drugačnost je več kot kjerkoli drugje!
S trebuhom za okusom po portugalski prestolnici, ki ni samo domovanje portovca, temveč tudi obilice drugih kulinaričnih specialitet.
Še zmeraj je majhno, a vedno bolj urbano, še zmeraj je staro, a hrenovke na Glavnem trgu že dolgo niso več njegova največja kulinarična atrakcija.
Kampanija skozi želodec - Ko ni krožnika, poližeš mizo - Tega ne okusiš, ko slediš vodiču z dežnikom
S trebuhom za okusom po Mallorci, kjer so tapasi del vsakodnevne kulinarične kulture in zastopani na skorajda vsakem jedilnem listu.
Od pizze, ki ni le verace, temveč tudi fritta, do mišelink v mestu, kjer se življenje podnevi in ponoči odvija na ulici