Najboljše švicarske planinske postojanke vse leto vabijo navkreber.

Gorske koče

Bio-Alp Oberfeld
Kočarica Rita Waser še danes prideluje in predeluje po starih tradicionalnih receptih in slovi po izjemnem kozjem siru.
Banalpe, dolina Engelberg
+41 794 591 448
www.waser-bergwelt.ch

Cabane des Diablerets
Potem ko je prepotovala ves svet, se je Sandrine Zweilli naselila v prikupno gorsko postojanko, kjer tradicionalne recepte spaja z moderno kulinarično filozofijo in goste navdušuje z edinstvenimi čokoladnimi torticami.
Ormont-Dessus
+41 786 666 241
www.cabane-diablerets.ch

Cabane des Violettes
Z zvezdicami nagrajen chef Franck Reynaud in njegov partner Fabrice Jamet s svojo valeško kuhinjo na gorate strmine privabljata dobrojedce iz vsega sveta, ki se za bogato nagrado z veseljem podajo navkreber.
Rue du Pas de l’Ours 41, Crans-Montana
+41 274 813 919
www.cabanedesviolettes.ch

Hüsliberg Beizli
Hanspeter Rieder se skupaj s tremi otroki in množico kokošk, začkov in krav vsako poletje poda v gorske višave, kjer nato zori sir in dimi meso, ob tem pa pogosti tudi vsakega lačnega in žejnega obiskovalca, ki najde pot do njegove kočice.
Lenkstraße 42, Hüsliberg
+41 337 221 456
www.myswitzerland.com/de/huesliberg-beizli.html

Saveursauvages
Judith Baumann je švicarska pionirka v pripravi zelišč in divjih rastlin, ki s svojim znanjem o užitnih rastlinah, strastjo do nabiranja in nagrajenim kuharskim znanjem goste navdušuje z vedno novimi kulinaričnimi eksperimenti.
Les Pelley d’Amont
+41 269 272 041
www.saveursauvages.ch