Napojednik

APRIL
22. - 28. april - Dubrovnik, Hrvaška

DUBROVNIK FESTIWINE

Dubrovniški vinski festival je svojo pot pričel kot showcase lokalnih in regionalnih vinarjev. V dobrem desetletju je uspešno prerasel svoje začetne meje in dandanes gosti eminentne hrvaške in evropske vinarje, ki na festivalskih dogodkih in sejmišču predstavljajo svoje izdelke.

INFORMACIJE: dubrovnikfestiwine.com

26. april od 14. ure naprej - Palača Manzioli, Izola

ORANGE WINE FESTIVAL

Izola je v minulih letih z Orange Wine Festivalom postala eno najpomembnejših izložbenih oken za sonaravno pridelavo vin iz regije in zlasti za predstavitev vse širše družine vinarjev, ki pridelujejo oranžna vina. Tudi v letošnjem letu organizatorji obljubljajo nepozabno izkušnjo, ki jo pravi ljubitelji vina ne smejo zamuditi.

INFORMACIJE: orangewinefestival.si

27. april - Šmartno v Brdih

BRDA & VINO

Spomladanski dogodek Brda in vino ima v Brdih že dolgo tradicijo. Če je še pred nekaj leti veljalo, da gre za predvsem vinski dogodek namenjen poznavalcem in ljubiteljem vin je festival v zadnjih nekaj letih pridobil nove razsežnosti. Napredoval je na vinskem kot tudi na kulinaričnem področju ter prerasel v največji eno-gastronomski dogodek v Brdih.

INFORMACIJE: Facebook dogodek

MAJ
12. in 13. maj - Dvorec Zemono, Vipavska dolina

OKUSI VIPAVSKE

Osrednji turistični promocijski dogodek Vipavske doline na področju vina in kulinarike bo letos organiziran že trinajsto leto zapored. Tudi letos so organizatorji na tradicionalni dogodek povabili najboljše vinarje Vipavske doline in gostujoče vinarje. Z bogatim programom in pestro ponudbo bodo ponovno privabljali ljubitelje vin, pa tudi vinske strokovnjake, trgovce, gostince in novinarje.

INFORMACIJE: okusi-vipavske.si

31. maj od 13. ure - Grad Grm, Novo Mesto

4. POP UP WINE FESTIVAL

Vinski festival, katerega bo obiskalo okoli 30 različnih vinarjev iz cele Slovenije in tudi nekaj iz sosednje Hrvaške, obeta  vrnitev vinarja iz Portugalske in z njim še verjetno kateri drugi. Čaka nas še kakšno presenečenje ali dva kot novost na festivalu, predvsem pa premierna predstavitev prvič v Sloveniji najboljšega švicarskega gina Edelwhite.

INFORMACIJE: popup-festival.si

JUNIJ
1. in 2. junij - Brda

DNEVI ODPRTIH KLETI V BRDIH

Vinarji v Brdih ponovno odpirajo svoje kleti in vabijo v soboto, 1. junija, in nedeljo, 2. junija, med 11. in 19. uro na obisk in pokušino.

INFORMACIJE: dokbrda.si

6. junij ob 17. uri - Grad Sevnica, Sevnica

9. FESTIVAL MODRE FRANKINJE

9. Festival modre frankinje vabi na Grad Sevnica na pokušino domačih in tujih modrih frankinj ob spremljavi izbrane kulinarike in kulturno-glasbenega programa. Osrednje dogajanje bo popestrila tržnica lokalnih dobrot.

INFORMACIJE: modra-frankinja.com

15. junij ob 16. uri - Slap pri Vipavi

SLAP VINO FESTIVAL 2019

INFORMACIJE: slapvinofestival.si

Top
Vpiši se v Šolo okusov!
Ne jej z usti. Jej z glavo!
Neomejen dostop do Šole.
Neomejen dostop do Kuhinje.
Neomejen dostop do Gostilne.
Neomejen dostop do Chefov.
Neomejen dostop do Potepa.
Neomejen dostop do Tržnice.
Neomejen dostop do B®loga.
Težave pri aktivaciji naročnine? Pomagajte si z navodili ali nas kontaktirajte.
Naroči se na Dobre novice!
tedenska mera dobrojedskih informacij, da boste izvedeli več in prvi:
kje, kako, kdaj, zakaj boste radi dobro jedli!