Napojednik

OKTOBER
1. oktober od 12. ure - Kongresni center, Brdo pri Kranju

2. FESTIVAL SLOVENSKIH SIROV

Drugi Festival slovenskih sirov bo potekal v torek, 1. oktobra 2019 med 12. in 19. uro v kongresnem centru Brdo pri Kranju. Na festivalu bo okoli trideset kmečkih sirarjev iz vse Slovenije ponudilo v degustacijo in nakup dobrih devetdeset sirov. Na ploščadi pred Kongresnim centrom si bodo lahko obiskovalci v živo ogledali, kako deluje prava planšarska sirarna.

INFORMACIJE: kmeckisiri.si

11. do 20. oktober - Po vsej Sloveniji

TEDEN RESTAVRACIJ

Najokusnejši teden letošnje jeseni ima svoj datum! Od 11. do 20. oktobra Vas bodo v sklopu jesenskega Tedna restavracij vrhunski slovenski chefi in chefinje v sodelujočih restavracijah popeljali na kulinarična doživetja s posebnimi meniji, polnimi mamljivih jesenskih okusov. Rezervacije se pričnejo v petek, 27. septembra.

INFORMACIJE: tedenrestavracij.si

19. oktober - Pogačarjev trg, Ljubljana

ČOKOLJANA

Obožuješ čokolado in si eden tistih čokoholikov in sladkosnedcev, ki si vroče jutranje kavice in vsakdana nasploh enostavno ne morejo predstavljati brez čokolade? Če rad preizkušaš različne vrste čokolade in te med drugim zanima tudi kakšne so prednosti in slabosti čokolade, potem dogodka enostavno ne smeš zamuditi!

INFORMACIJE: cokoljana.mojacokolada.si

19. do 20. oktober - Kendov dvorec, Spodnja Idrija

MODRI LES NOIRS

Hiša pinotov nadaljuje z zgodbo o povezovanju modrih pinotov in tudi letos organizira prvi slovenski festival v čast sorti. Osnovna nit druge edicije festivala je ustvarjalnost, ki jo nudi pridelava vina sorte modri pinot. Širom po svetu sorta združuje pridelovalce in oboževalce.

INFORMACIJE: tiliaestate.si/modri

23. oktober - Hotel Draš, Maribor

SALON VINDEL

Salon VinDel mesto najstarejše trte sveta za en dan spremeni v prestolnico prefinjenih okusov. Salon je predstava vinsko kulinarične odličnosti, ki v Maribor iz leta v leto privabi več razstavljavcev in več obiskovalcev ter uspešno vzpostavlja most med ponudniki in potrošniki kakovostnih okusov.

INFORMACIJE: www.vindel.si

NOVEMBER
25. oktober do 1. december - Radovljica z okolico

MESEC OKUSOV RADOL'CE

Mesec radolške kulinarike vsako leto novembra vabi v gostilne in restavracije Okusov Radol’ce. Novembra ponujajo menije, pripravljene s sledljivimi sestavinami in po enotni ceni. V letošnjem letu bodo navdih za lokalne menije poiskali v gozdu. V tri hodni meni bodo vsak na svoj način vpletli surovine, ki nam jih ponuja naš gozd.

INFORMACIJE: www.radolca.si

Top
Vpiši se v Šolo okusov!
Ne jej z usti. Jej z glavo!
Neomejen dostop do Šole.
Neomejen dostop do Kuhinje.
Neomejen dostop do Gostilne.
Neomejen dostop do Chefov.
Neomejen dostop do Potepa.
Neomejen dostop do Tržnice.
Neomejen dostop do B®loga.
Težave pri aktivaciji naročnine? Pomagajte si z navodili ali nas kontaktirajte.
Naroči se na Dobre novice!
tedenska mera dobrojedskih informacij, da boste izvedeli več in prvi:
kje, kako, kdaj, zakaj boste radi dobro jedli!