Napojednik

MAJ
18. maj ob 19.30 - Restavracija Rožmarin, Maribor

VINARSKI DUE(T)L: SIMČIČ - MAROF

Na tokratnem vinskem due(t)lu se bomo sprehodili med goričkimi in briškimi vinogradi ter spoznavali vina in zgodbe priznanih vinskih hiš Simčič ter Marof! Za nepozabno kulinarično izkušnjo bodo poskrbeli rožmarinovi kuharski mojstri.

REZERVACIJE: rozmarin.si

18. - 20. maj - Metlika, Bela Krajina

36. VINSKA VIGRED V BELI KRAJINI

Tridnevni festival vin vedno znova privabi domače in tuje ljubitelje vrhunskih belokranjskih vin. Praznik nagrajenih vin, belokranjskih dobrot in promocije etnoloških posebnosti ter kulturnih dosežkov se je v več kot v treh desetletjih močno usidral med slovenske turistične dogodke. Maja 2018 bo po starem mestnem jedru ponovno dišalo po belokranjskih dobrotah, jagenjčku in odojku z ražnja, belokranjski pogači …

REZERVACIJE: vinska-vigred.si

20. maj ob 12. uri - Grand Hotel Primus, Ptuj

BRUNCH: RIBE IN MORJE

V prijetnem ambientu Grand Hotela Primus se redno pripravljajo tematska kulinarična razvajanja. Tokrat Vas pričakuje bogat izbor jedi iz samopostrežnega bifeja, ki se bodo pripravljale tudi neposredno pred vami (show cooking) pod vodstvom chefa Roberta Žibrata, s katerimi se boste razvajali in popeljali skozi vse letne čase.

REZERVACIJE: sava-hotels-resorts.com

21. do 23. maj - Praga, Češka

WINE PRAGUE

Strokovni vinski sejem Wine Prague, tako kot češka ter moravska vina, je v zadnjih letih pridobil na ugledu in prepoznavnosti ter postal stičišče zahodno- in vzhodno-evropske kulinarike – predvsem vinogradništva. Na njem se domači in tuji vinarji predstavljajo mednarodni strokovni publiki.

INFORMACIJE: www.wineprague.com

21. do 23. maj - London, VB

LONDON WINE FAIR

Na svetu ni veliko vinskih sejmov, ki bi se po velikosti, strokovnosti in zanimivosti lahko kosali z londonskim. Na obširnem razstavišču se predstavlja več kot 14.000 znamk vin, povrhu pa razstaviščno dejavnost spremlja nabit urnik delavnic, predstavitev, okroglih miz, degustacij, poslovnih srečanj in še veliko več.

INFORMACIJE: www.londonwinefair.com

24. maj ob 11. uri - Gostilna Barbara, Idrija

INOVACIJE V KULINARIKI

V prizivnici 518 let starega Antonijevega rova se bo 24. maja pod geslom “Od žlikrofa do sladice” predstavila tradicionalna idrijsko kulinarika -želševka, ocvirkov’ca, smukavc, Geruš in seveda žlikrofi. Predstavitev bo vodil ugleden poznavalec, kuharski mojster in vrsto let predavatelj na Srednji šoli za gostinstvo in turizem v Ljubljani, Boštjan Novak.

INFORMACIJE: sloveniaholidays.com

25. maj - Kucha, Ljubljana

FESTIVAL ŽIVIH VIN IN FERMENTIRANE HRANE

V prestolnico prihaja prvi tradicionalni festival živih vin z gostiteljem Alenom Audičem, glavnim somelierjem Hiše Franko. 7 slovenskih, srčnih in norih biodinamičnih vinarjev bo predstavilo 21 vin medtem ko bo Kucha stregla fermentirane kulinarične akrobacije iz sezonskih, regionalnih surovin.

INFORMACIJE: Facebook

25. in 26. maj - Več lokacij, Portorož

PORTOROSE

Sprehodite se po čudovitem Rožnem vrtu sredi Portoroža. Med elegantnimi vrtnicami in ob spremljavi lahkotne jazz & blues glasbe okusite vrhunska vina Rose’ in penine ter ostale dobrote z okusom vrtnic. Otroci bodo lahko medtem v »Cvetlični fantaziji« ustvarjali svoje kreacije na temo vrtnic. Tam jim bodo za navdih tudi vrhunski umetniki.

INFORMACIJE: portoroz.si

27. maj - Grmski grad, Novo Mesto

POP UP WINE FESTIVAL

Pop Up Wine Festival bo tudi letos širil kulturo pitja vina in gostil številne priznane domače vinarje. Tekom dneva bodo potekale degustacije, za glasbeno spremljavo bo skrbel DJ, najbolj neutrudni pa bodo lahko uživali v edinstvenem after-partyju v čudovitem grajskem ambientu.

INFORMACIJE: popup-festival.si

28. maj - Kempinski Palace, Portorož

GOSTUJOČI CHEF: MATTHIAS SCHMIDBERGER

Hotel Kempinski Palace Portorož že tradicionalno gosti vrsto kulinaričnih dogodkov, imenovanih Gostujoči kuhar, v sklopu katerih kuharski čarovniki, nagrajeni s prestižno Michelinovo zvezdico, prevzamejo vajeti restavracije Sophia. Letošnjo sezono bo otvoril z michelinovo zvezdico nagrajen Matthias Schmidberger iz restavracije Ca d’Oro v mondenem švicarskem St. Moritzu.

REZERVACIJE: +386 5692 7000 ali čez elektronsko pošto

JUNIJ
1. junij ob 19.30 - Restavracija Rožmarin, Maribor

JAPONSKA VEČERA

Restavracija Rožmarin vabi na kulinarično popotovanje! S kreativnim menijem po vzoru japonske kulinarične tradicije Vas bodo popeljali v deželo vzhajajočega sonca in opojnih češnjevih cvetov v izbrani družbi vrhunskih vin Edi Simčič.

INFORMACIJE: rozmarin.si

2. junij - Športni park Fazanerija, Murska Sobota

VINO EURO FESTIVAL

V sklopu zaključnih bojev evropskega prvenstva vinskih reprezentanc Vino Euro 2018 Slovenija se pripravlja 1. Vino Euro Festival – nogometna vinska kulinarična pot, v okviru katere se bodo predstavila odlična slovenska vina in kulinariko ter člani vinskih nogometnih reprezentanc gostujočih držav.

INFORMACIJE: vinoeuro2018.com

2. in 3. junij - Goriška brda, Slovenija

DAN ODPRTIH KLETI: BRDA

Enkrat v letu, ob zaključku pomladi, ko sonce že prijetno greje rodovitno zemljo in prostrane vinograde Brd, vinarji odprejo svoje kleti ter omogočijo obiskovalcem nepozabno doživetje. To se bo letos zgodilo v soboto, 2., in nedeljo, 3. maja. Izhodiščna točka za degustacijski pohod je tokrat Vila Vipolže.

INFORMACIJE: Facebook

3. junij - Vila Podvin, Radovljica

50. IN 5. ROJSTNI DAN VILE PODVIN

Leta 1968 so podvinsko konjušnico na posestvu Podvin preuredili v restavracijo s sobami, ki je bila poznana po odlični kuhinji in vitražih slikarja Staneta Kregara. Leta 2013 sta chef Uroš Štefelin in Marcela Klofutar z ekipo pred propadom rešila dve leti zaprto Vilo Podvin in ji povrnila nekdanji blišč. Letos tako hkrati praznujejo 5. in 50. rojstni dan ter vabijo na nepozabno druženje ob vrhunski kulinariki.

INFORMACIJE: www.vilapodvin.si

7. junij ob 17. uri - Grad Sevnica, Sevnica

8. FESTIVAL MODRE FRANKINJE

V čudovitem ambientu gradu Sevnica se bo letos odvil že osmi Festival Modre Frankinje, namenjen omenjeni sorti vina, ki  je v Sloveniji razširjena v dveh vinorodnih deželah in petih vinorodnih okoliših. Obiskovalce pričakujejo pokušina slovenskih in tujih modrih frankinj, izbrana kulinarika in tržnica lokalnih dobrot, dogajanje pa bo popestril kulturno-glasbeni program.

INFORMACIJE: modra-frankinja.com

9. junij - Pogačarjev trg, Ljubljana

FESTIVAL KRAŠKEGA PRŠUTA

V soboto, 9. junija 2018, med 9. in 14. uro, bo Pogačarjev trg že drugo leto zapored v spoznavanju in okušanju kraške kulinarične mojstrovine – kraškega pršuta. Ob glasbi  Prifarskih muzikantov in ob stari kraški šegi spletanja venčkov boste lahko okušali pravi kraški pršut, opazovali mojstre pri rezanju elegantnih fetin, tankih šnit pršuta ter izvedeli še veliko več o tej vrhunski kraški dobrot in obredih, povezanih z njim.

INFORMACIJE: kraski-prsut.eu

9. - 11. junij - Hofburg Vienna, Dunaj

VIEVINUM 2018

Več kot 500 vinarjev in vinskih trgovcev iz vsega sveta se bo v letošnjem letu predstavilo na največjem avstrijskem vinskem sejmu. Ob degustaciji njihovih vin bodo potekale tudi števine okrogle mize, delavnice in izobraževanja, ob katerih bo mogoče poglobiti znanje o vrhunskih vinih.

INFORMACIJE: vievinum.at

15. in 16. junij - Grad Devin, Italija

VITOVSKA IN MORJE

Mare/Morje in Vitovska je vsakoletno srečanje z najbolj znano avtohtono vinsko sorto tržaškega, goriškega in slovenskega Krasa, ki ga organizira Društvo vinogradnikov s Krasa v sodelovanju z lokalnimi gostinci, na čudovitemu Devinskemu gradu. Na festivalu se vrstijo številne degustacije v kombinaciji z gastronomskimi specialitetami, ki jih pripravijo gostinci tržaške pokrajne in okolice ter vodene pokušine, ki jih organizira tržaški AIS.

INFORMACIJE: mareevitovska.eu

16. junij - Stara Ljubljana

LJUBLJANSKA VINSKA POT

Vinarji iz vseh vinorodnih okolišev Slovenije se bodo s svojimi odličnimi vini, katerih poudarek bo na bolj lahkotnih, poletnih vinih, ponudniki najrazličnejših kulinaričnih dobrot in nastopajoči v kulturnem programu se bodo tudi letos predstavili v sklopu Ljubljanske Vinske Poti, ki bo potekala v starem mestnem jedru prestolnice.

INFORMACIJE: ljubljanskavinskapot.si

Top
Vpiši se v Šolo okusov!
Ne jej z usti. Jej z glavo!
Samo za dobrojedce. Letna naročnina 19 evrov.
Neomejen dostop do Šole.
Neomejen dostop do Kuhinje.
Neomejen dostop do Gostilne.
Neomejen dostop do Chefov.
Neomejen dostop do Potepa.
Neomejen dostop do Tržnice.
Neomejen dostop do B®loga.
Težave pri aktivaciji naročnine? Pomagajte si z navodili ali nas kontaktirajte.
Naroči se na Dobre novice!
tedenska mera dobrojedskih informacij, da boste izvedeli več in prvi:
kje, kako, kdaj, zakaj boste radi dobro jedli!