Šola za ocenjevanje

Kako, torej, izbrati boljše med ”udobnimi”, vsakodnevnimi, najbolj množičnimi gostilnami, ki so ”blizu, hitre in poceni”? Odgovor na to vprašanje je – Šola okusov! Zato, ker to ni le ocenjevanje, temveč je res šola; zato z ocenjevanjem iščemo dobre, ne pa slabih; zato ne ocenjujemo le mi, temveč tudi vi (Teden restavracij); zato vas ne učimo le, kako kuhati (kot chefi), temveč še bolj, kako (dobro) jesti.

Četudi bi strokovnjaki po enotni metodologiji ocenili vse gostilne, ki obstajajo, bi gostje še vedno za vsak dan, za malico, med-službeno kosilo, ko se mudi in mimojede, izbirali subjektivno (blizu-hitro-poceni, znano, udobno). Zato za gostilne od 1 do 5 niso dovolj ocene, temveč je še bolj potrebno znanje. Potrebujejo pa ga tako gostje kot gostinci.

 

Tukaj nastopi Šola okusov, ki je nastala zato, ker je:

  • preveč ljudi, ki radi veliko jejo, in premalo, ki radi dobro jejo;
  • preveč slabih gostiln in premalo dobrih.

 

Šola okusov je namenjena:

  • jedcem, da postanejo dobrojedci;
  • kuharjem, da postanejo chefi;
  • gostincem, da postanejo dobri gostilničarji.

 

Šola okusov uči:

  • goste, kako poiskati dobre gostilne in se ogniti slabim; da ne gredo v gostilno le zato, ker je blizu; da jim ni vseeno, kaj jejo, samo, da to hitro dobijo; da ne gledajo le na višino cene, temveč tudi na to, kaj za njo dobijo;
  • gostilne, kako postati dobre; da nehajo razmišljati le o ceni in začnejo razmišljati le o oceni; ker ni najbolj pomembno, da gost plača, temveč, da se vrne; ker ni pomembno le, koliko gostov imaš, temveč tudi, kakšni so ti gostje.

Prijavite se za ocenjevanje!

Z njim boste gostinci izvedeli, koliko veljate, kaj že znate in imate, česa pa še ne, in kaj morate izboljšati, da boste bolj uspešni in še boljši.

Postanite kulinarični kritik, ki loči dobre od slabih

NADALJEVANJE

Top
Vpiši se v Šolo okusov!
Ne jej z usti. Jej z glavo!
Neomejen dostop do Šole.
Neomejen dostop do Kuhinje.
Neomejen dostop do Gostilne.
Neomejen dostop do Chefov.
Neomejen dostop do Potepa.
Neomejen dostop do Tržnice.
Neomejen dostop do B®loga.
Težave pri aktivaciji naročnine? Pomagajte si z navodili ali nas kontaktirajte.
Naroči se na Dobre novice!
tedenska mera dobrojedskih informacij, da boste izvedeli več in prvi:
kje, kako, kdaj, zakaj boste radi dobro jedli!