Tradicija in sodobnost

Tradiciji dodajajo sodobnost in s tem dokazujejo, vsaka na svojem koncu, raznolikost in pestrost slovenske kuhinje. Regionalne posebnosti so spremenile v svoje specialitete in prednosti!

Sodelujoče restavracije v jesenskem Tednu restavracij 2019 smo razdelili v devet kategorij, ki jih po našem mnenju najbolj opredeljujejo. Ker lahko posamezne gostilne in restavracije uvrstimo v več kategorij, smo izbrali tisto, ki najbolj označuje njihovo zgodbo. Restavracije, ki vas vabijo z edinstvenim prepletom tradicije in modernosti:

Tanja in Damir Pintarič osvežujeta prekmursko kulinarično tradicijo
tradicija in sodobnost z mladostnim poletom
mlade jedi iz starih receptov
sodobna primorska kuhinja v hotelu
jedi treh dežel, Slovenije, Italije in Avstrije
sodobna slovenska kuhinja na chefovski način
slovenske jedi za sodobne viteze
ambiciozna zgornje-savinjska kuhinja
francosko-italijansko-slovensko ob velnesu
tradiciji zavezana, naravi prijazna kuhinja Martine Breznik
slovenska kuhinja na robu mesta
meščanska štajerska kuhinja
primorska kuhinja s staro letnico in novimi jedmi
dizajnirano, toda sproščeno in mladostno-kreativno
Damjan in Tanja v rojstni hiši ob Krki
slovenska kuhinja z ekološkimi sestavinami
zasavske jedi na kmečki, grajski in Čopov način
sodobno, ambiciozno in s kuharskim talentom
novo-slovenske jedi z mednarodnimi ambicijami
sodobna slovenska kuhinja med Dolenjsko in Štajersko
sodobna kuhinja v grajskem ambientu
posodobljena vipavska tradicija
slovenska kuhinja z dvojnim občutkom: za sestavine ter za čas

POSEBNA DOŽIVETJA PO VAŠI MERI
Na kakšne kulinarične dogodivščine se boste podali tokrat?

Top
Vpiši se v Šolo okusov!
Ne jej z usti. Jej z glavo!
Neomejen dostop do Šole.
Neomejen dostop do Kuhinje.
Neomejen dostop do Gostilne.
Neomejen dostop do Chefov.
Neomejen dostop do Potepa.
Neomejen dostop do Tržnice.
Neomejen dostop do B®loga.
Težave pri aktivaciji naročnine? Pomagajte si z navodili ali nas kontaktirajte.
Naroči se na Dobre novice!
tedenska mera dobrojedskih informacij, da boste izvedeli več in prvi:
kje, kako, kdaj, zakaj boste radi dobro jedli!