Vino in hrana

Praviloma gremo v gostilno zato, ker smo lačni in v njej (zato) najprej izberemo hrano, šele nato, ali sami ali s pomočjo vinskega svetovalca, k njej tudi vino. Razen tam, kjer je vinska ponudba takšna, da je že ta doživetje.

Sodelujoče restavracije v jesenskem Tednu restavracij 2019 smo razdelili v devet kategorij, ki jih po našem mnenju najbolj opredeljujejo. Ker lahko posamezne gostilne in restavracije uvrstimo v več kategorij, smo izbrali tisto, ki najbolj označuje njihovo zgodbo. Restavracije, ki vas vabijo na posebno vinsko zgodbo:

jedi, ki spremljajo najboljša slovenska vina
nova lokalna kuhinja z bogato vinsko spremljavo
prigrizki k vinom, za v roko in na žlico
dolenjska kuhinja z novo Rakarjevo eleganco

POSEBNA DOŽIVETJA PO VAŠI MERI
Na kakšne kulinarične dogodivščine se boste podali tokrat?

Top
Vpiši se v Šolo okusov!
Ne jej z usti. Jej z glavo!
Neomejen dostop do Šole.
Neomejen dostop do Kuhinje.
Neomejen dostop do Gostilne.
Neomejen dostop do Chefov.
Neomejen dostop do Potepa.
Neomejen dostop do Tržnice.
Neomejen dostop do B®loga.
Težave pri aktivaciji naročnine? Pomagajte si z navodili ali nas kontaktirajte.
Naroči se na Dobre novice!
tedenska mera dobrojedskih informacij, da boste izvedeli več in prvi:
kje, kako, kdaj, zakaj boste radi dobro jedli!