Restavraciji Tabor drugi srček

Zadnje urejanje: 29. oktobra 2019

Ponovno obiskano: Tabor je ravno to, kar drugi niso: gorenjska konoba, ki ima dobre zveze v Dalmaciji in dobrega morskega chefa pod Karavankami! Ocenjujeta: Violeta & Uroš Mencinger   Kar dva srčka za morske jedi izpod planin? Kaj pa drugega, če pa je Tabor najboljša morska restavracija v ”neprimorskem” delu Slovenije! Dva srčka za ribo iz pečice? Bilo bi noro, če bi v zvočnikih še vedno pele klape in če bi hobotnice cvrčale le izpod peke! Dva srčka za gostilno izpod avtoceste? Bilo bi nemogoče, če do tja ne bi vodilo toliko in tako zavitih odcepov, krožišč in deteljic! Dva…

Teden restavracij: 50 tisoč gostov

Zadnje urejanje: 21. oktobra 2019

Tako kot raste število zadovoljnih gostov v najboljših slovenskih restavracijah, raste tudi število kritičnih Končal se je eden najbolj množičnih Tednov restavracij doslej. V sto gostilnah je bilo v desetih dneh najbolj okusnega tedna v letu, ki zato traja deset dni, več kot 50 tisoč gostov! V primerjavi s spomladanskim Tednom restavracij je bilo v jesenskem kar 35 odstotkov več gostov. Več kot 50 tisoč gostov je bilo tudi na lanskem jesenskem Tednu restavracij. Zaradi velikega zanimanja in ker niso uspele sprejeti vseh gostov, je nekaj restavracij ponudbo menijev TR podaljšalo še za nekaj dni.     Uroš Mencinger, selektor…

Modernistično kuhanje prihodnosti

Zadnje urejanje: 14. oktobra 2019

Tehnološka kuhinja: kaj potrebujejo sodobni profesionalni kuharji in česa ne potrebujete domači chefi Piše: Uroš Mencinger   Začeli so tako, da so si izprosili odslužene mize, kuhinjo pa so opremili z domačimi gospodinjskimi aparati. A prav to, volja, sproščenost, drugačnost, predvsem pa veliko srce, je bilo gostom všeč, zato so po skromnih začetkih končno lahko začeli razmišljati tudi o izboljšavah. Stare mize so dali obnoviti in se lotili modernizacije kuhinje. A še dobro, da so kot začetniki naredili za celo knjigo napak, ki so jih izučile, zato so za nasvet vprašali strokovnjaka. Češ, katere sodobne naprave naj kupimo/potrebujemo? Imeli so…

Dober tek, Teden restavracij!

Zadnje urejanje: 14. oktobra 2019

Do 20. oktobra vas v sto izbranih slovenskih restavracijah in gostilnah pričakuje dvesto menijev Tedna restavracij v vsaj treh hodih za 19 evrov – Izberite, rezervirajte, uživajte Piše: Uroš Mencinger   Dober tek na jesenskem Tednu restavracij 2019! Mize za najbolj okusni teden v letu, ki zato traja deset dni in se vsako leto dvakrat ponovi, so pogrnjene! Pričakuje vas kar sto odličnih gostiln in restavracij po vsej Sloveniji. Danes se začenja slovenska kulinarična jesen! Dobrojedci, dobrodošli! Začelo se je, z izbiranjem – www.tedenrestavracij.si – in rezerviranjem – preko spletne strani ali po telefonu, kot je navedeno ob predstaviti vsake…

Kako izbrati med samimi (100) dobrimi?

Zadnje urejanje: 7. oktobra 2019

Devet kategorij, po katerih lažje izbiramo v Tednu restavracij – Za posebno doživetje nista dovolj lokacija in ocena Izbor: Uroš Mencinger   V Tednu restavracij sodeluje kar sto gostiln in restavracij. To je veliko, obenem pa je kakovostni izbor že opravil selektor, tako da med toliko samimi dobrimi res ni lahko izbrati. Prebrati je potrebno ”le” kakšnih dvesto menijev in se odločiti za tistega, ob katerem se pocedi največ slin. Še dobro, da Teden restavracij traja kar deset dni in lahko izberete za vsak dan po enega. Ali več, saj so le (najmanj) trije hodi … Iskanje in izbiranje si…

Libanonska večerja v Kempinskem

Zadnje urejanje: 1. oktobra 2019

Jedi dežel Levanta so letošnji kulinarični hit – V portoroškem Kempinskem je libanonsko kuhal chef Georges Mansour Piše: Uroš Mencinger   V nestrpnem pričakovanju Tedna restavracij smo se šli potolažit v portoroški Kempinski, kjer je zadnji septembrski vikend z libanonskim mezze popestril chef iz Bejruta Georges Mansour. Njegovo vabilo: ”V kulinariki je pomembno, da uživamo z vsemi čutili in se pri tem zabavamo,” smo vzeli dobesedno in v družbi novega direktorja slovenskega in hrvaškega Kempinskega Kaia Behrensa pred velikim kaminom v restavraciji Sophia mezili, mešali, delili, okušali med pogovorom, družen­jem in počivanjem. Slednje je pri toliko jedeh, krožnikih, barvah, okusih,…

Brez meja v Tednu restavracij

Zadnje urejanje: 26. septembra 2019

Jutri začetek sprejemanja rezervacij – Sodeluje 100 restavracij – STO vabi tudi tuje goste – Partnerji: I Feel Slovenia, Evropska gastronomska regija 2012, Cana Royal Water, šampanjec Deutz Piše: Uroš Mencinger   ”S sodelovanjem v Tednu restavracij aktivno pomagate predstavljati najboljše, kar slovenska gastronomija lahko ponudi gostom,” je v nagovoru sodelujočim restavracijam zapisala direktorica Slovenske turistične organizacije Maja Pak. Jutri najboljši začenjajo sprejemati vaše rezervacije za jesenski Teden restavracij, ki se bo začel v petek, 11. oktobra, in bo trajal do 20. oktobra. V njem bo sodelovalo 100 slovenskih gostiln in restavracij. Vodilo Tedna restavracij je od vsega začetka, leta…

Vsi srčki Tedna restavracij

Zadnje urejanje: 26. septembra 2019

100 restavracij jesenskega Tedna restavracij 2019: sodelujoče restavracije razvrščene po srčkih in regijah   Sodelujoče restavracije razvrščene po ocenah – številu srčkov: 4 srčki (1) JB Restavracija, Ljubljana 3 srčki (17) Gostilna Rajh, Bakovci Restavracija Julijana, Bled Ošterija Debeluh, Brežice Gostilna Rakar, Gorenje Ponikve Špacapanova hiša, Komen Pavus – Grad Tabor Laško, Laško Atelje, Ljubljana Restavracija Strelec, Ljubljana TaBar, Ljubljana Restavracija Mak, Maribor Vila Podvin, Mošnje COB, Portorož Gostilna Krištof, Predoslje Danilo gostilna&vinoteka, Reteče Domačija Novak, Sadinja vas Gostilna Repovž, Šentjanž Gostišče Grič, Šentjošt nad Horjulom 2 srčka (22) Restavracija 9, Bled Restavracija Gredič, Ceglo Arkade Cigoj, Črniče Gostilna Kobjeglava,…

Kdo in kaj je Landerik?!

Zadnje urejanje: 1. oktobra 2019

Ocenjujemo: nova ljubljanska slovenska gostilna Landerik je v najbolj turistično oblegani slovenski peš coni, kjer sprehajalci z vseh koncev sveta iščejo porcije in gnečo, on pa jim ponuja le slovensko in celo za dva srčka Ocenjujeta: Violeta & Uroš Mencinger   Landerik zveni zgodovinsko, vendar je fantazijsko ime. Nima zveze z zgodovino, a da veliko na tradicijo. Nastal je zaradi turizma, vendar ni namenjen množičnemu turizmu. Naredilo ga je brcanje, a je ustvarjen z glavo. Landerik je nogometašev, vendar ni kafič, pa tudi ne nogometni bistro. Landerik je v stari Ljubljani, vendar dela iz Ljubljane novo mesto. Je na Starem trgu,…

Triglav ravno prav onstran jezera

Zadnje urejanje: 24. septembra 2019

Ocenjujemo: nova restavracija v prenovljenem Triglavu v Stari Fužini Okusom Bohinja dodaja sodobno kulinarično-vinsko dimenzijo Ocenjujeta: Violeta & Uroš Mencinger   Blejska ekipa je zamenjala le jezero, zato ima zdaj najlepši pogled na Bohinjsko. Seže čez travnike in polja, tako da je v apart hotelu Triglav v Stari Fužini vedno ravno prav. Ko je Janez še v zgodnjih meglicah, so gostje že na balkonu, kjer se vidi vse, od Julijcev do Karavank, ko je jezero še v tihoti, pa že na zajtrku spoznavajo Okuse Bohinja z okoliških kmetij. Ko je okrog jezera živ-žav, so na terasi Triglava za kosilo štirje…

Najboljše portoroške pašte

Zadnje urejanje: 23. septembra 2019

Ocenili smo portoroško restavracijo Roses v prenovljenem butičnem hotelu Portorose – Srček za avstralsko-primorske testenine Ocenjujeta: Violeta & Uroš Mencinger   Ne pasite zvedavosti le pri barvnem vodometu zaradi starih limuzin, ker potem ne boste spoznali tudi starih motornih koles … Potrebno je tudi v preddverje prenovljenega portoroškega hotela, kjer nimajo le enega od zadnjih petih na svetu preživelih starih Indian motociklov, temveč tudi stare fuže s čisto svežimi tartufi. Ne le Portorose za ljubitelje starih vozil, temveč tudi Roses za ljubitelje novih – testenin. Največja atrakcija butičnega portoroškega hotela niso (le) veterani na štirih in dveh kolesih, temveč mladi…

Teden restavracij: 11. – 20. oktober

Zadnje urejanje: 19. septembra 2019

Še slab mesec do najbolj okusnega tedna v letu – Začetek sprejemanja rezervacij 27. septembra – Tudi trženje v tujini   Jesenski Teden restavracij 2019 bo od 11. do 20. oktobra. Cena menijev bo 19 evrov. V Tednu restavracij bo sodelovalo 100 odličnih slovenskih gostiln in restavracij, ki bodo začele sprejemati rezervacije 27. septembra, ko bo tudi ažurirana spletna stran Tedna restavracij: www.tedenrestavracij.si. Na njej bodo predstavljene vse restavracije, ki sodelujejo v jesenskem TR, z vsemi meniji, ki so jih pripravile za najbolj okusni teden leta, ki zaradi tega traja deset dni in se zgodi dvakrat letno. To je najbolj…

COB je kuhanje brez šablon

Zadnje urejanje: 17. septembra 2019

Ocenjujemo: trije srčki za novo portoroško restavracijo COB, ki je zamenjala Tomija in spremenila prehrano v doživljaj Ocenjujeva: Violeta & Uroš Mencinger   Včeraj je bil Tomi, danes pa je COB. Včeraj je šlo na veliko, zdaj gre pa na malo, fino in čisto drugače. Včeraj je bila le (morska) hrana, danes pa ni le hrana … Včasih je bilo doživetje v gostilni, ko so gostje pri mizi z velikega pladnja svežih rib izbrali žrtev, ki je nato šla v pečico in ko so se nato slikali z velikimi kleščami jadranskih škampov, ki so se jih prvič v življenju lotili…

Nova srnina krača ob Starem gradu

Zadnje urejanje: 11. septembra 2019

Ocenili smo novo ponudbo stare celjske gostilne nasproti celjskega gradu – Srček za jedi mladega chefa gostilne pri Kmetec Ocenjujeva: Violeta & Uroš Mencinger   Spodaj, globoko, toda s takšnim pogledom, da jo objemaš, Savinja enako počne s starim Celjem, nad katerim, nasproti Starega gradu, kot orlovo gnezdo na visoki skali bedi kamnita hiša s tlačanom pred vrati. Kmetec, ki je še višji od svojega starega soseda, ima vsekakor zanimivo lokacijo. Na ostrem ovinku in navpični skali je bila res tlaka zložiti toliko kamenja, da je zunaj obzidje bolj strmo od domovanja celjskih grofov. Tukaj je gostilna, ki se ne…

Pikantnost prijetne bolečine

Zadnje urejanje: 9. septembra 2019

Potem, ko smo se poslovili od balkanskih feferonov, smo Slovenci začeli spoznavati čilije. Ponudba pekočih omak, tudi slovenskega porekla, že ustreza zeleni maskoti glavnega mesta. Vprašanje je le, ali ves ta (zmajski) ogenj tudi greje ali le boli. Piše: Uroš Mencinger   Če smo v Grenko s sladkim priokusom ugotovili, da postaja v sodobni kulinariki grenko novo pekoče, je ob vedno več slovenskih start-upih in mladih podjetnikih, ki pridelujejo in predelujejo čilije ter z njimi ”štartajo” na trgovskih policah, umestno vprašanje: smo se končno zaljubili v pekočino (pekoč občutek v ustih ob uživanju hrane)?   Hot ali spicy Čilijevo olje…

Top
Vpiši se v Šolo okusov!
Ne jej z usti. Jej z glavo!
Neomejen dostop do Šole.
Neomejen dostop do Kuhinje.
Neomejen dostop do Gostilne.
Neomejen dostop do Chefov.
Neomejen dostop do Potepa.
Neomejen dostop do Tržnice.
Neomejen dostop do B®loga.
Težave pri aktivaciji naročnine? Pomagajte si z navodili ali nas kontaktirajte.
Naroči se na Dobre novice!
tedenska mera dobrojedskih informacij, da boste izvedeli več in prvi:
kje, kako, kdaj, zakaj boste radi dobro jedli!