Jurij Daolio

Datum rojstva: 9. 10. 1996

Izobrazba: Gastronomski tehnik

Restavracije in chefi, pri katerih ste delali, stažirali, gostovali:

  • Postojnska jama – restavracija Proteus in Jamski dvorec
  • Špacapanova hiša -chef Ada Špacapan
  • Sevillia, Španija – La Raza
  • JB restavracija – chef Janez Bratovž
  • Rimske Toplice, Sofijin dvor – chef Dušan Veršec

Kuharska filozofija:
Rad uporabljam lokalne sestavine, ki pripomorejo k temu, da so krožniki, ki jih pripravljam iz sezone v sezono drugačni in vedno sveži. Pri svojih kreacijah si prizadevam biti drzen in mladostniško neizkušenost nadomestiti z ljubeznijo do kuhinje.

Največji kuharski/gostinski uspehi:
Kot največji dosežek štejem vsak krožnik, ki osreči goste in zaradi katerih se kasneje tudi vračajo.

Najljubša sestavina: maslo

Najljubša jed: pašta s tuno in paradižnikom

Najljubši kuharski pripomoček: krušna peč

Najljubša kuharska tehnika: dimljenje

Najboljši chef: Massimo Bottura

Najboljša restavracija na svetu:
Težko bi se odločil, saj je še veliko restavracij, ki jih nisem imel priložnost obiskati, pa si jih želim.

Kratek življenjepis:
Odraščal sem v veliki družini s sedmimi brati in sestrami na Krasu. Imel sem veliko srečo, da sem že kot otrok pri domači mizi lahko okušal ljubezen do dobre hrane. Dobrote moje none, ki presegajo okuse sosednje Italije, kot tudi sveže pečen mamin kruh iz krušne peči, so me navdušile, da sem se še sam izučil kuhanja. Že med šolanjem sem imel več priložnosti se učiti pri različnih chefih. Učil sem se mediteranske kuhinje v Sevilliji in večkrat sem pomagal teti v majhni ribji restavraciji v Trstu ter se tako počasi učil in se pomikal svojim sanjam naproti. Na življenje gledam kot na šolo; vsak dan posebej si prizadevam izboljšati svoje kuharske sposobnosti ter se naučiti novih tehnik.