Marko Magajne

Chef Marko Magajne iz celjske Galerije okusov je na kvalifikacijah kuharskega tekmovanja Global Chefs Challenge v Riminiju priboril zmago za regijo južne Evrope in se uvrstil v finale tekmovanja najboljših kuharjev sveta. Njegova zmagovalna glavna jed: telečji križ, hrustljav kanelon s telečjimi ledvicami in pinjolami, ocvrta bela polenta s cvetačo, pire cvetače in gomolja zelene, ocvrta cvetača, okisana cvetača, demi glace omaka, lešnikova pasta.

Datum rojstva: 1. 1. 1992

Izobrazba: gostinski tehnik

Restavracije in chefi, pri katerih ste delali, stažirali, gostovali:
Vila bled: Igor Jagodic; restavracija Strelec: Igor Jagodic; Galerija okusov: Borut Jovan

Kuharska filozofija:
Ekipa je duša in telo vsake kuhinje. Z njo lahko dosežeš nekaj več, nekaj kar gosta razveseli, ker se na vsakem krožniku čuti razpoloženje vsakega posameznika.

Največji kuharski/gostinski uspehi:
Prvo mesto na Global Chef Challenge južne Evrope, član mednarodnega združenja JRE, 2 ekipni srebrni medalji na svetovnem prvenstvu v Luksemburgu, 2 ekipni bronasti medalji na kuharski olimpijadi v Nemčiji.

Najljubša sestavina: maslo

Najljubša jed: odvisno od razpoloženja

Najljubši kuharski pripomoček: žlica

Najljubša kuharska tehnika: sous vide

Najboljši chef: več jih je, vsak s svojo zgodbo

Najboljša restavracija na svetu: vsaka s svojo filozofijo