Miha Dolinar

Datum rojstva: 10. 6. 1983

Izobrazba: Organizator poslovanja v gostinstvu (Višja gostinska šola Bled)

Restavracije in chefi, pri katerih ste delali, stažirali, gostovali:

  • Zoran Stančič​,​ Topolino
  • Igor Jagodic, Vila Bled
  • Pascal Aussignac, Club Gascon, London
  • Martyn Meid, Ink, London
  • David Kinnes, Hotel Rufflets, St. Andrews

Kuharska filozofija:
Okusi, sveža ​​kvalitetna živila, teksture, ​prezentacija.

Največji kuharski/gostinski uspehi:
Da lahko ustvarjam in delam v svoji restavraciji​.​

Najljubša sestavina: divja hrana, gosja jetra, maslo

Najljubša jed: foie grass

Najljubši kuharski pripomoček: gorilnik

Najljubša kuharska tehnika: priprava omak

Najboljši chef: Daniel Humm

Najboljša restavracija na svetu: Eleven Madison Park

Kratek življenjepis:
Že kot otrok je bil predan kuhanju, eksperimentiranju in naravi. Kot dijak in študent je pridobival izkušnje v različnih restavracijah z različnimi stili kuhinje. Veselje do visoke kulinarike je najprej dobil v restavraciji Topolino na Bledu. Pri svojih 23 letih je prevzel vodenje kuhinj štirih hotelov v Bohinju. Najbolj se je našel v restavraciji Vila Bled, kjer se je lahko učil od Igorja Jagodica in Andreja Rovana. Potem je prevzel vodenje kuhinje v Vili Istra na Bledu. Sledi odhod v London, kjer je pridobival izkušnje z delom v restavraciji z michelinovo zvezdico Club Gascon in z vodenjem kuhinje v restavraciji The Dock Seafood restaurant. Pred selitvijo na Škotsko je v Londonu nadomeščal Chefa Martyna Meida v restavraciji Ink. Sledi selitev na Škotsko in delo v hotelu Rufflets, nakar mu nasproti pride priložnost prevzetja Penziona in restavracije Milka v Kranjski Gori. Odločitev je padla in od novembra 2016 skupaj s partnerko Nino Bizjak vodita Milko. V kuhinji se mu je pridružil dolgoletni prijatelj Andrej Rovan, od katerega še vedno srka ogromno znanja. Najbolj je vesel tega, da lahko ustvarja in dela v svoji restavraciji z bližnjimi. V prostem času se najraje zateče v gozd, kjer lahko nabira sadove narave in jih vključuje v svoje recepte.