Sebastijan Kovačič

Sebastijanova kuhinja ni površna in spozna se na sestavine. Tukaj ni rib na pladnjih, toda tudi ne tartufov v olju. Tukaj ni avtobusnega parkirišča, toda na dvorišču ene najlepših slovenskih gostiln je tudi krušna peč. Torklin jagenjček je z bovških planin in njegov kuhar ve, katera zelišča ima še na drugem svetu najraje.

Datum rojstva: 9. 12. 1977

Izobrazba: Gostinski tehnik

Restavracije in chefi, pri katerih ste delali, stažirali, gostovali:

  • Luka Lesar – pri Vitezu (strežba)
  • Svetozar Raspopovič – AS ( strežba)

Kuharska filozofija: uporabljati čim bolj kakovostne surovine in čim manj komplicirati pri njihovi uporabi.

Največji kuharski/gostinski uspehi:
Prazni krožniki, ki pridejo nazaj v kuhinjo in gostje, ki se vedno radi vrnejo.

Najljubša sestavina: meso

Najljubša jed: špageti s pelati in baziliko

Najljubši kuharski pripomoček: žar

Najljubša kuharska tehnika: pečenje mesa na odprtem ognju

Najboljši chef: Thomas Keller

Najboljša restavracija na svetu: jih je več, zato se težko opredelim

Kratek življenjepis:
Že v mladosti ga je babica navdušila nad peko sladic, sčasoma pa se je njegovo zanimanje razširilo tudi na druge jedi, zaradi česar se je vpisal na gostinsko šolo. Čeprav je po zaključeni izobrazbi večinoma delal v strežbi, je kuhanje ostalo njegova strast. V tem času je dobro spoznal restavracijsko delo izven kuhinje, zaradi česar je po desetih letih strežbe imel dovolj izkušenj, da sta v ženo prevzela Dobro Vilo v Bovcu pričela pisati lastno zgodbo o uspehu. In čeprav je vodenje kuhinji ter kulinarično ustvarjanje za goste sprva predstavljalo velik izziv, je le-tega uspešno premagal in prepustil svoji ustvarjalnosti proste roke.