Ocenili smo Gostilno Ribnik iz Zagorja ob Savi

 


 
Mestno in ribiško hkrati. Na dobri poti! Ob ribniku je polno ribičev, ki lovijo veliko krapov in malo ščuk, terasa pa je vsa v steklu in ko vstopiš, ti je takoj jasno, da to ni le za pivo lokalnih junakov. Na komodi je stari konjak, v vitrini so naravna vina, med mizami so lamelne pregrade, iz kuhinje pa pomaha chef. Ta ambient je bližje centru mesta kot bregu ribnika in v njem se zbuja zaspala zasavska kulinarična scena. Ribnik ji ponuja menije v hodih, vikende z morskimi specialitetami in jagenjčkovo golenico z eko kmetije na vrhu hriba. S tem pa ne želi le prihraniti poti Zagorcem do Ljubljane, temveč spodbuditi tudi obratni promet. Čeprav dobite tudi v zagorskem Ribniku postrvi in orade, se je v Zagorju vseeno začelo tudi kulinarično dogajati.
 

Več za člane Šole okusov:
Gostilna Ribnik
Foto zgodba z obiska

Tags: , , , , ,