Hiša Denk, 2017

  • Pogrinjek

    Ob mehurčkih je na krožniku temna bageta, nato pa pride na deski cel hlebček še toplega kruha iz kislega testa. Zraven so Plantevov mladi sir, ki je dimljen, tudi njihova skuta, ki je fermentirana, in rjavo maslo, ki je vsak tretji dan na štedilniku ves dan.

    denk kruh
    od
    Avtor slike: UME
  • Trojček

    Prvi kuharjev pozdrav, prvi del. Na stari korenini trojček, ki se ga je potrebno lotiti z desne, od mini princeske s skutnim namazom, na sredini je smuč, v čipsu in kremi, levo je burger, enkrat za v usta, iz telečjega repa, z marinirano čebulo s curryjem.

    denk 1amuse
    od
    Avtor slike: UME
  • Madlenka

    Prvi kuharjev pozdrav, drugi del. Na koruzni madlenki je domača slanina. Mangalica je zrasla v Prekmurju, klobase je iz nje naredil in presušil Vračkov ata.

    denk 1amuse2
    od
    Avtor slike: UME
  • Gorčica

    Drugi kuharjev pozdrav, sladoled iz domače gorčice in hladne ”koline”, juha pečenega zelja, ajdova kaša, goveji čips.

    denk 2amuse
    od
    Avtor slike: UME
  • Ostriga

    Tretji kuharjev pozdrav, ostriga s Pelješca, rahlo poširana, v lastnem moussu.

    denk 3amuse
    od
    Avtor slike: UME
  • Gosja jetra

    Še četrti kuharjev pozdrav, kompot in gosja jetra, dno iz jabolka in hruške, pâté namesto v testu v tankem želeju pasijonke.

    denk 4amuse
    od
    Avtor slike: UME
  • Smuč

    Dva krožnika smuča, toda naenkrat, hladno in toplo, mariniran z variacijami graha in smučeva terina s toplimi variacijami graha.

    denk terina
    od
    Avtor slike: UME
  • Jastog ena

    Prvi del jastoga, v raviolu in penasti omaki s prvo napovedjo umamija.

    denk 1jastog
    od
    Avtor slike: UME
  • Jastog dva

    Jastog, variacija buče, tartufi, vinska omaka, kostni mozeg, zelo krepko, zelo reducirano, zelo kompleksno.

    denk 2jastog
    od
    Avtor slike: UME
  • Jagnje

    Le glavni (mesni) krožnik v enem dejanju, a vseeno iz dveh svetov, kombinacija jagnjetine (hrbet) in morske slanuše (salikornija), v različnih teksturah, s črnim korenom.

    denk jagnje
    od
    Avtor slike: UME
  • Sladica ena

    Kokosove mlečne teksture, sladoled črnega sezama.

    denk 1sladica
    od
    Avtor slike: UME
  • Sladica dve

    Čokolada, kaki, pasijonka, mandarina.

    denk 2sladica
    od
    Avtor slike: UME
  • Smaragd

    Ni več novost, da Hišo Denk po prenovi polnijo mednarodni dobrojedci, tudi zaradi odlične mednarodne (poudarek na Avstriji in Franciji) vinske ponudbe. Februarski degustacijski meni Gregorja Vračka je spremljal renski rizling Emmericha Knolla iz Wachaua, smaragd, 2005, botritičen, petrolejski, mineralen, meden, mareličen.

    denk knoll riesling 2005 smaragd
    od
    Avtor slike: UME
Top
Vpiši se v Šolo okusov!
Ne jej z usti. Jej z glavo!
Neomejen dostop do Šole.
Neomejen dostop do Kuhinje.
Neomejen dostop do Gostilne.
Neomejen dostop do Chefov.
Neomejen dostop do Potepa.
Neomejen dostop do Tržnice.
Neomejen dostop do B®loga.
Težave pri aktivaciji naročnine? Pomagajte si z navodili ali nas kontaktirajte.
Naroči se na Dobre novice!
tedenska mera dobrojedskih informacij, da boste izvedeli več in prvi:
kje, kako, kdaj, zakaj boste radi dobro jedli!