Kodila

 • Žar s chefom

  Na hrenovko ali kranjsko se je včasih šlo v mesnico, zdaj pa h Kodili. Klasika je bila včasih dobra v vsaki preprosti gostilni, zdaj moraš na to h Kodili. Narezki so včasih bili le domači in danes so le trgovinski, pri Kodili pa so domači sredi trgovine. Če in ko želiš več, moraš drugje v restavracijo, pri Kodili pa v prvo nadstropje. Steaki brez kosti ali s kostjo, po želji, saj so vsi štiri tedne suho zorjeni. Mangalica je posebnost, tako kot so chefove jedi, ker kuha tako kot govori, malo kanadsko in malo prekmursko.

  Chef Daniel Sukič (levo) in njegov pomočnik Boštjan Lačen

  kodila chefa
  od
  Avtor slike: UME
 • Ocvirki

  Kodila je mesnica. Zato se začne s še toplimi ocvirki.

  kodila ocvirki
  od
  Avtor slike: UME
 • Prekmurska šunka

  Kodila je Šunkarna, ki je obudila in zaščitila Prekmursko šunko. Chef Daniel ji je dodal okisano zelenjavo.

  kodila prekmurska šunka
  od
  Avtor slike: UME
 • Kuhana šunka

  Kjer je šunka sušena, je tudi kuhana. Žlahtni okus kuhane šunke ”zmotijo” le grahovi poganjki. Točno, takšna šunka je za v usta brez kruha! Brez rezanja, brez vilic, z rokami, v enem velikem kosu, da se stopi na jeziku.

  kodila kuhana šunka
  od
  Avtor slike: UME
 • Mangalica

  Lardo mangalice z mareličnim džemom. Odlična kombinacija z marelicami, sladko in kislo hkrati, ker tako bela slanina je sladka in toliko maščobe potrebuje kislost za osvežilo.

  kodila lardo mangalice
  od
  Avtor slike: UME
 • Tlačenka

  Tlačenka s čebulo, bučnim oljem ter opraženimi in zdrobljenimi bučnimi semeni. Ko poješ, veš: ”To moram kupiti še za domov!”

  kodila tlačenka
  od
  Avtor slike: UME
 • Prostor

  Stopiš v mesnico, prideš pa v gostilno za 2 srčka … Toda ta mesnica je za izlet in njena trgovina je za dobrojedski nakup! Za njo je domača gostilna, kakršnih ni več. Navzgor moraš mimo šunk, da potem ne potrebuješ aperitiva za vzbujanje teka. Posebna soba ni skrita, je pa elegantno-domačna.

  kodila jedilnica
  od
  Avtor slike: UME
 • Jedilnica

  Glavna jedilnica je preprosta, toda gleda kuharjema pod prste. Posebnost je vrt, ki je na strehi.

  kodila velika jedilnica
  od
  Avtor slike: UME
 • Ponudba

  Domača gostilna in steak house, malice in sendviči, enolončnice in meniji, burgerji in tomahavki, govedina in mangalica, prekmurska šunka in prekmurska gibanica. Vse to spraviti pod isto streho je mogoče le z najboljšimi surovinami! O tem pričajo lastne in zaščitene blagovne znamke. Seveda so tudi te na jedilnem listu.

  kodila pogrinjek
  od
  Avtor slike: UME
 • Domače testenine

  Navadni in špinačni žepki, polnjeni s prekajenim svinjskim jezikom, omaka z vinom in limono, čips topinamburja, drobnjakovo olje, okisano steblo brokolija. Čisto drugače od domače-lokalne-prekmurske gostilne in tudi od steak housa. Sploh pa ne klasična italijanska pašta. Ker ne zanika porekla, ne chefovega in ne Kodilinega. Res hišne testenine, za katere ni nujno, da bodo prihodnjič spet takšne, ker bodo spet, predvsem, sveže. Prekajen jezik jih je naredil domače, vinska omaka, ki ni skoparila z limonovo kislostjo, jim je dala žlahtno draž, čips in olje sta med chefi pač popularna, toda da smo bili presenečeni, je odločil brokoli … Okisano steblo brokolija! Ima belino, teksturo, ugriz in kislost. Kdor opazi, ceni!

  kodila testenine s prekajenim svinjskim jezikom
  od
  Avtor slike: UME
 • Fižol

  Zapečeni sladki fižol, canadian style, po vrhu potresena hrustljava slanina in polita kremna smetana. Dobro, drugače, lepo prezentirano, prepoznavna priloga, ob kateri pa spoznaš, da se je začelo z ocvirki, da je bilo več predjedi, da pri Kodili ni dobro, če so preveč lačne oči … Če steak, potem samo steak, nič prej in nič potem, in ob njem le fižol.

  kodila kanadski fižol
  od
  Avtor slike: UME
 • Mangalica

  Kotlet mangalice na mehki polenti s porom, spodaj blanširani listi ohrovta, zapečen brstični ohrovt. Kotlet mangalice je nekaj posebnega in meso ima svojo dodano vrednost, zaradi vsebnosti maščobe in svinjsko-dobrega okusa.

  kodila kotlet mangalice
  od
  Avtor slike: UME
 • Ribeye

  Bržolni, ribeye steak s kostjo, omaka rdečega vina, korenje, brokoli, brstični ohrovt, pire zelene ali morda korenja (glede na barvo).

  Steak iz zorjenega mesa za spoštovanje in pravega jedca. Pri kosti ”ožgano”, drugje rešetkasto, meso zelo sočno, debelina prava.

  kodila ribeye s kostjo zelenjava
  od
  Avtor slike: UME
 • Meringa

  Meringa z vanilijevo kremo: spodaj navadna meringa, vmes nabrizgana vanilijeva krema, nato meringa rdeče pese in spet krema, vmes tudi stepena sladka smetana. Zraven še maline, borovnice in nalomljena meringa rdeče pese. Ko si že tako sit, da ne moreš govoriti, dobiš tako veliko sladice … Izkaže pa se, kar je značilnost dobrih: prava sladica te spet poživi. Videti je veliko, teža pa je majhna. Lepo, spretno, dobro in nekaj posebnega.

  kodila vetrc rdeča pesa maline
  od
  Avtor slike: UME
 • Mousse

  Čokoladni mousse, malinov žele z dimljenim olivnim oljem, canelle bele čokolade in limone. Videti je tako majhno, je pa kar težko. Toda to je prava fine dining sladica, chefovsko izvedena in s pravimi posebnostmi, dimljenim oljem, curdom bele čokolade in limone, ter kombinacijami, barv in tekstur.

  kodila čokoladni mousse bela čokolada in limona
  od
  Avtor slike: UME
 • Ocena: 2 srčka

  Kanadsko-prekmurski chef (Daniel Sukič, levo) je dodana vrednost, s katero odlične surovine dobijo podobo in uresničitev. Kombiniranje njegovih in prekmurskih korenin godi jedem, ki imajo s tem svoj, poseben, drugačen nadokus. In ta privlači, ker je simpatičen.

  Kodila piha na dušo množičnemu okusu, hkrati pa vabi tudi dobrojedsko manjšino, je hkrati tradicionalen in moderen, toda na svoj način. Domača gostilna in steak house, malice in sendviči, enolončnice in meniji, burgerji in tomahavki, govedina in mangalica, prekmurska šunka in prekmurska gibanica.

  V gostinstvu je najtežje ponujati, kar ima najraje večina, hkrati pa izstopati s kakovostjo, ki pa jo zna ceniti le manjšina. Restavracija Kodila je zato gostilna, kakršnih je pri nas najmanj, a ravno zato, ker jih to formulo skuša oponašati največ.

  kodila chefa
  od
  Avtor slike: UME
Top
Vpiši se v Šolo okusov!
Ne jej z usti. Jej z glavo!
Neomejen dostop do Šole.
Neomejen dostop do Kuhinje.
Neomejen dostop do Gostilne.
Neomejen dostop do Chefov.
Neomejen dostop do Potepa.
Neomejen dostop do Tržnice.
Neomejen dostop do B®loga.
Težave pri aktivaciji naročnine? Pomagajte si z navodili ali nas kontaktirajte.
Naroči se na Dobre novice!
tedenska mera dobrojedskih informacij, da boste izvedeli več in prvi:
kje, kako, kdaj, zakaj boste radi dobro jedli!