Majerija

  • Vrt nad posteljo

    V okoliških vinogradih je že trgatev, pod murvo se senčijo turisti, ki so ponoči sladko spali pod zeliščnim vrtom, iz vinske kleti prijetno hladi za pozno kosilo, ki že diši po jeseni.

    majerija-vrt
    od
    Avtor slike: UME
  • Pozdrav

    Iz kuhinje pozdravijo ob vipavski penini z integralno štraubo, ki je tanka kot piš, da do ust komaj prinese rahlo skutno kremo, ki jo je kurkuma rumeno prebarvala, domača špehovka pa hrustljavo pokrila.

    majerija16-amuse
    od
    Avtor slike: UME
  • Tatarec

    Čeprav goveji, je tatarec še poletno lahek, brez težkih začimb, zgolj s sočnostjo jabolk in živahnostjo kosmasto ribanege hrena.

    majerija-tatarc
    od
    Avtor slike: UME
  • Rezanci in krompir

    Da je Majerija najboljša z zelenjavo, je spet potrdila pašta, ki ji je rdeča pesa pobarvala rezance, mednje pa se je zamešala rukola v obliki pesta. Toda presežek je bil na dnu, zaradi zelenjavnega golaža iz krompirja in paradižnika. Pa naj še kdo reče, da k testeninam ne gre krompir!

    Kaj pa dalmatinsko vinar ob vipavski pašti? Saj je Alen Bibić po ženini strani tudi Vipavec in v Maximillianu je čisto ”po naše” macerirana in elegantna, nežno oranžna, rebula.

    majerija-pesini-rezanci
    od
    Avtor slike: UME
  • Račka

    Odojkovo kračo smo pustili sosedom, ki so do Majerije našli celo iz Danske, in raje kombinirali račje prsi, z občutkom opečene, z zgodnje-jesenskimi jurčki. Da je bilo drugače, je bila od krompirja ocvrta slama, in da smo spet izvedeli nekaj novega, je bil drobnjak – kristaliziran. A eni so rekli, da ga je težko pregrizniti, drugi pa so ga pustili.

    majerija-račka-jurčki
    od
    Avtor slike: UME
  • Sadje

    One so dobile belo čokolado – timijanov sorbet v čokoladni skorjici s hladno jagodno juho in jagodičevjem …

    majerija-sladica-sorbet-sadje
    od
    Avtor slike: UME
  • Čokolada

    … oni pa črno – čokoladni kostanjev pave z vanilijevim sladoledom in cimetovo peno.

    majerija-sladica-čokolada
    od
    Avtor slike: UME
  • Keksi

    Po kavnem pecivu smo se še mi v senci pridružili turistom. Saj ni potrebno vsak dan le hiteti. Ker smo se vračali s pogreba, smo si rekli, da si je potrebno večkrat privoščiti!

    majerija-keksi
    od
    Avtor slike: UME
Top
Vpiši se v Šolo okusov!
Ne jej z usti. Jej z glavo!
Neomejen dostop do Šole.
Neomejen dostop do Kuhinje.
Neomejen dostop do Gostilne.
Neomejen dostop do Chefov.
Neomejen dostop do Potepa.
Neomejen dostop do Tržnice.
Neomejen dostop do B®loga.
Težave pri aktivaciji naročnine? Pomagajte si z navodili ali nas kontaktirajte.
Naroči se na Dobre novice!
tedenska mera dobrojedskih informacij, da boste izvedeli več in prvi:
kje, kako, kdaj, zakaj boste radi dobro jedli!