Manna 2018

  • Kruh

    Stane 2 evra, toda za to res nekaj dobiš! Kruh je bil ajdov, čebulni, beli in brezglutenski koruzni kruh s sirotko in skuto. Ker so zjutraj mleli koruzo … Odličen podatek!

    manna18 kruh
    od
    Avtor slike: UME
  • Maslo

    Potem smo dobili kvašeno maslo z limono in soljo ter buhtelj. V Manni moraš paziti, da se ne naješ, še preden začneš.

    manna18 maslo
    od
    Avtor slike: UME
  • Olje

    Olivno olje: cuvee Jenko in frantoio Rodica.

    manna18 olje jenko rodica
    od
    Avtor slike: UME
  • Burrata

    Pozdrav iz kuhinje: pomanjšana verzija ene od uvodnih jedi. Rezina burrate, melancanova krema, kaviar balzamičnega kisa, ocvrta čebula, prah olivnega olja, dimljeno olje. Atraktivna prezentacija v modni skodeli, pestra kombinacija, dober obet. Pozdrav je pokazal, kaj kuhinja zmore, zna, predstavlja; mediteransko, sodobno, ambiciozno.

    manna18 pozdrav burrata
    od
    Avtor slike: UME
  • Tartar

    Tartar kirnje. Najboljša jed! Že kirnja sama po sebi. Logično, da je divja, ker se takšna roparica ne pusti udomačiti. Spremljava, s podobo, kombinacijo, ujemanjem okusov, jo še nadgradi, mandarinin žele, kaviar mandarine, česnova pena, cvetovi mačehe in krebuljica.

    manna18 tatar kirnje
    od
    Avtor slike: UME
  • Pašteta

    Hišna iščančja pašteta s črnimi tartufi, na jajčno ocvrti rezini kruha, z laski dimljenih žrebičkovih ličk, jabolčno čežano, jagodnim kaviarjem, rezinami črnih tartufov in grahovimi kalčki. Mannina stalnica, ob vsakem novem obisku malo drugače postrežena, vedno s prepoznavnim piščančje-jetrnim okusom, tartufovim vonjem in žrebičko-žimastim okrasjem.

    manna18 pašteta
    od
    Avtor slike: UME
  • Ravioli

    Črni ravioli z rakovico, v krepki škampovi bisque s klapavicami, kozicami, ocvrtimi in v tempuri, sipo. Za vse, ki ob Ljubljanici ne morejo brez morja.

    manna18 črni ravioli
    od
    Avtor slike: UME
  • Rep

    Souffle z govejim repom in malinami. Provokativno, barvno in s kislino, za ljubitelje mesa.

    manna18 goveji rep
    od
    Avtor slike: UME
  • Ombrina

    File velike ombrine na žafranovi polenti, pečeni ostrigarji, špinača, črni koren, hrustek dimljenega črnila, bouillabaisse omaka. Velike ribe imajo v Manni veliko prilog.

    manna18 ombrina na žaru
    od
    Avtor slike: UME
  • Ličnice

    Dolgo kuhane ličnice odojka s pirejem dimljene buče. Atraktivna prezentacija na krožniku, ki pa ni minimalistična, saj ima pujs dve ličnici. Priloge za vtis in teksturo. Krompir na dva načina, hrustljava koža odojka je pokuhana v mleku in ocvrta v olju, kuhana zelenjava je dovolj čvrsta in zimska.

    manna18 svinjske ličnice
    od
    Avtor slike: UME
  • Sorbet

    Pomarančni sorbet, za gostoljubje in vmes; prijazno, atraktivno in koristno (osveži).

    manna18 sorbet mandarine
    od
    Avtor slike: UME
  • Štrudelj

    Veliko je ”dekonstruiranih” štrudljev po Sloveniji. Mannin sodi med boljše! Zgodba: vse, kar so naše babice dale v štrudelj, so v Manni razstavili in na novo zložili. Jabolčna panakota s cimetom, cimetov sladoled, karamelna omaka, karamelni tuli, orehi pečeni v beljaku, sveža jabolka, jabolčna čežana, drobljeno listnato testo, skutina krema. Več kot le razstavljeno in ponovno sestavljeno.

    manna18 štrudelj
    od
    Avtor slike: UME
  • Fondant

    Fondant bele in temne čokolade se je lepo razlil, zraven domač malinov sladoled, čokoladna zemlja, čokoladni brownie, sveže maline, malinov kuli in beli prah. Slednji je nadgradnja, zaradi pikantnosti paprike.

    manna18 fondant bele in temne čokolade
    od
    Avtor slike: UME
  • Ocena: 1 srček

    Manna ima vse, kar imajo veliki, le za manjšo ceno! V tem je razlog Manninega uspeha. Restavracija, ki v Tednu restavracij ruši rekorde po številu gostov, je tudi sicer polna. Manna ima tisto razmerje cene in kakovosti, ki privablja večino, v njej pa so tako tisti, ki jim je pomembna cena, kot tisti, ki od obiska v gostilni pričakujejo še kaj veš kot se le pošteno in klasično najesti.

    manna18 tatar kirnje
    od
    Avtor slike: UME
Top
Vpiši se v Šolo okusov!
Ne jej z usti. Jej z glavo!
Neomejen dostop do Šole.
Neomejen dostop do Kuhinje.
Neomejen dostop do Gostilne.
Neomejen dostop do Chefov.
Neomejen dostop do Potepa.
Neomejen dostop do Tržnice.
Neomejen dostop do B®loga.
Težave pri aktivaciji naročnine? Pomagajte si z navodili ali nas kontaktirajte.
Naroči se na Dobre novice!
tedenska mera dobrojedskih informacij, da boste izvedeli več in prvi:
kje, kako, kdaj, zakaj boste radi dobro jedli!