Restavracija Cubo

 • Sodobno in sredozemsko

  Sodobno in sredozemsko, dve besedi, ki opredeljujeta kulinarično ”revolucijo” začetka tretjega tisočletja. Vsaj v Ljubljani, a najbrž kar v Sloveniji, pa ji lahko dodamo še tretjo besedo: Cubo! Ne da se prešteti posnemovalcev in še kar se rojevajo. A originalu še vedno nihče ni kos, oziroma še več, razlika je vedno večja, saj je Cubo vedno boljši. Za večno mlade, vedno lepe, povsod uspešne in še vse, ki imajo radi surovo korenje, papriko in stebelno zeleno, je Cubo ljubljanska dnevna soba in domača kuhinja obenem.

  cubo pogrinjek
  od
  Avtor slike: UME
 • Morski tris

  Tris hladnih morskih predjedi. Tris je povsod zlajnan izgovor za pomanjkanje kuharjeve kreativnosti in gostove domišljije. Zato ga vsi imajo. Je surovo, v bistvu pa sploh ni. Zato ga vsi jejo. Tun in dimljeni losos sta pravzaprav gostilniški dolgčas. Zato pa prvega Cubo tedensko porabi več kot sto kilogramov. Toda vseeno si ga kar mirno naročite! Tunov tatarec bi sicer lahko bil bolj začinjen, namesto lososa bi lahko bilo kaj slovenskega in v trisu bi bil lahko tudi kak rep, toda vseeno je to krožnik, ki ga ni potrebno pomivati. Vsaka solatka je na svojem mestu, tun je v nulo popečen, sezam se ga drži kot klop, kuliji so pravilnih barv in oblik, parmezan je pajčolanasto hrustljav, kdor išče slovenskega brancina, ga najde sredi lososa v pašteti, in na koncu je še požirek modnega kokosovega smutija.

  cubo morski tris
  od
  Avtor slike: UME
 • Goveji carpaccio

  Goveji karpačo s šparglji in popečenimi artičokami. Je sploh kdo, ki si na sceni upa brez karpača? Je še kdo, ki ne ve, da se je sezona špargljev začela? Je kaj lažje kot zrezati pomrznjeno pljučno in jo zaliti z olivnim oljem? Toda, spet brez pomivanja … Meso ni bilo prehlajeno in je zadržalo mesni okus. Ni bilo tanko, da bi se prijemalo krožnika, ne debelo, da bi se žile zatikale za škrbine. Špargljev nadev je bil zelen in bel. Natakar ni priporočil olivnega, temveč bučno olje, da je bilo na mizi vseh steklenic kar preveč. Za spremljavo niso bile le solatke, temveč kiparsko-filigranski miks pomladi. Vse skupaj ni bilo nič novega, pa vseeno je bilo toliko drugačnega. Je Cubo podoben svojim gostom ali so oni podobni njemu? Na vilicah je isto kot na stolih!

  cubo goveji carpaccio
  od
 • Sicilijanska rižota

  Sicilijanska rižota, z jajčevci, mocarelo, paradižniki in čiliji, ni nobena chefovska umetnina, pod njo ni nobenega podpisa in v njej ni nič skrito. Toda Cubo tega tudi ne oglašuje ali se s tem baha. Tisto, kar naročiš, tudi dobiš. Riž ima pravo konsistenco, zato, ker je omaka pravilno kremna, mocarela se dovolj topi, da ni preveč žvečljiva, jajčevci so prav odrezani, da se lepo zvijajo, in dovolj opečeni ter posušeni, da niso mastni, vse skupaj pa ima nadokus, ki se mu reče Cubova sicilijanska rižota. Ko boste naslednjič prišli, boste pričakovali in dobili prav takšno.

  cubo sicilijanska rižota
  od
  Avtor slike: UME
 • Rezanci z gamberi

  Fini rezanci z gamberi na rdeče. Ne moreš prešteti, kolikokrat so to jed v Cubu že skuhali. A jutri jo bodo spet, in tudi takrat se rezanci ne bodo sprijemali in omaka ne bo vodena in kozice ne bodo plastične.

  cubo rezanci kozice paradižnik
  od
  Avtor slike: UME
 • Telečji kotlet

  Telečjo zarebrnico na žaru povsod izsušijo, a tukaj je je bilo za cel tomahavk in bila je sočna, da so jo morali žlikrofi pivnati.

  cubo telečji kotlet
  od
 • Tun

  Pečeni tun. Morda se jim je posrečilo s telečjim kotletom, da je bil tako sočen. Naslednji najbolj izsušen je ponavadi tun … A tudi ta ni bil dolgočasno pust kot povsod drugod! Pa še lep povrhu.

  cubo tuna
  od
  Avtor slike: UME
 • Tris sladic

  V enem kozarcu cheesecake (sirov kolač), v drugem kremšnita (kremna rezina), v tretjem monte (priljubljena otroška sladica iz bele in temne puding kreme), in v ustih nasmeh.

  cubo tris sladic
  od
 • Pavlova

  Dekonstruirana … A to je Cubo. Kar je drugače, si vsi naročajo.

  cubo pavlova
  od
  Avtor slike: UME
Top
Vpiši se v Šolo okusov!
Ne jej z usti. Jej z glavo!
Neomejen dostop do Šole.
Neomejen dostop do Kuhinje.
Neomejen dostop do Gostilne.
Neomejen dostop do Chefov.
Neomejen dostop do Potepa.
Neomejen dostop do Tržnice.
Neomejen dostop do B®loga.
Težave pri aktivaciji naročnine? Pomagajte si z navodili ali nas kontaktirajte.
Naroči se na Dobre novice!
tedenska mera dobrojedskih informacij, da boste izvedeli več in prvi:
kje, kako, kdaj, zakaj boste radi dobro jedli!