SladoLent: Atelje, Fink, Maxim

  • Drugi večer

    Drugi večer osmega SladoLenta so nastopili Atelje s chefom Jorgom Zupanom (tretji z desne), Maxim s chefom Petrom Kovačem (tretji z leve) in Hiša Fink s chefom Damjanom Finkom (četrti z leve).

    skupinska atelje fink maxim
    od
  • Tonkatsu

    Jorg Zupan (Atelje, Ljubljana) 3 srčki

    Tonkatsu sendvič z govejim jezikom, krema iz jurčkov, miso majoneza iz domače miso paste iz zelene leče, kisla čebula in kumare

    sladolent8 zupan tonkatsu govejega jezika
    od
    Avtor slike: UME
  • Češnje

    Jorg Zupan (Atelje, Ljubljana) 3 srčki

    Domač piškot razmočen v sladkem mleku, češnje in kozji jogurt s pehtranom

    sladolent8 zupan piškot in češnje
    od
    Avtor slike: UME
  • Postrv

    Damjan Fink (Hiša Fink, Novo Mesto) 2 srčka

    Postrv in kos kruha: postrv kuhana v lovorju, korenju in limoni, krompirjeva krema z janežem, zeliščna omaka z luštrekom, ikre postrvi in suho, bez olja, ocvrt kruh

    sladolent8 fink postrv
    od
    Avtor slike: UME
  • Jagnje

    Damjan Fink (Hiša Fink, Novo Mesto) 2 srčka

    Belokranjsko jagnje v hrustljavi skorjici odojka: jagnje kuhano na nizki temperaturi, ocvrto v odojkovi skorjici, krema zelene, redkvice in mlada čebula

    sladolent8 fink jagnje
    od
    Avtor slike: UME
  • Parmezan

    Peter Kovač (Restavracija Maxim, Ljubljana) 2 srčka

    Domači tortelini z mesnim nadevom in tremi teksturami staranega (24 in 30 mesecev) parmezana, omaka, espuma in pena, olje bazilike, paradižnikova omaka, pečen paradižnik in bazilika

    sladolent8 kovač mesni ravioli
    od
    Avtor slike: UME
  • Solni cvet

    Peter Kovač (Restavracija Maxim, Ljubljana) 2 srčka

    Mousse grškega jogurta s pasijonko, mandljev biskvit z oreščki, mangov sorbet, espuma kisle smetane, drobljenec s solnim cvetom in nuit blanche čokolado

    sladolent8 kovač mangov sorbet jogurtov mousse
    od
    Avtor slike: UME
  • Šampanjec Serge Mathieux

    Vino Večera: šampanjec Blanc De Noirs, Serge Mathieu, brut, Francija, uvoznik eVino

    100 % modri pinot, letnika 2004, 2005. Vonj zelo saden, predvsem rumeno sadje, okus zrel, harmoničen in saden. Aperitiv, belo meso, morje.

    serge mathieu vino večera
    od
    Avtor slike: UME
  • Obisk

    Obiskal nas je: direktor Narodnega doma in šef Festivala Lent Vladimir Rukavina Gogo

    sladolent8 gogo
    od
    Avtor slike: UME
Top
Vpiši se v Šolo okusov!
Ne jej z usti. Jej z glavo!
Neomejen dostop do Šole.
Neomejen dostop do Kuhinje.
Neomejen dostop do Gostilne.
Neomejen dostop do Chefov.
Neomejen dostop do Potepa.
Neomejen dostop do Tržnice.
Neomejen dostop do B®loga.
Težave pri aktivaciji naročnine? Pomagajte si z navodili ali nas kontaktirajte.
Naroči se na Dobre novice!
tedenska mera dobrojedskih informacij, da boste izvedeli več in prvi:
kje, kako, kdaj, zakaj boste radi dobro jedli!