SladoLent: Atelje, Fink, Maxim

  • Drugi večer

    Drugi večer osmega SladoLenta so nastopili Atelje s chefom Jorgom Zupanom (tretji z desne), Maxim s chefom Petrom Kovačem (tretji z leve) in Hiša Fink s chefom Damjanom Finkom (četrti z leve).

    skupinska atelje fink maxim
    od
  • Tonkatsu

    Jorg Zupan (Atelje, Ljubljana) 3 srčki

    Tonkatsu sendvič z govejim jezikom, krema iz jurčkov, miso majoneza iz domače miso paste iz zelene leče, kisla čebula in kumare

    sladolent8 zupan tonkatsu govejega jezika
    od
    Avtor slike: UME
  • Češnje

    Jorg Zupan (Atelje, Ljubljana) 3 srčki

    Domač piškot razmočen v sladkem mleku, češnje in kozji jogurt s pehtranom

    sladolent8 zupan piškot in češnje
    od
    Avtor slike: UME
  • Postrv

    Damjan Fink (Hiša Fink, Novo Mesto) 2 srčka

    Postrv in kos kruha: postrv kuhana v lovorju, korenju in limoni, krompirjeva krema z janežem, zeliščna omaka z luštrekom, ikre postrvi in suho, bez olja, ocvrt kruh

    sladolent8 fink postrv
    od
    Avtor slike: UME
  • Jagnje

    Damjan Fink (Hiša Fink, Novo Mesto) 2 srčka

    Belokranjsko jagnje v hrustljavi skorjici odojka: jagnje kuhano na nizki temperaturi, ocvrto v odojkovi skorjici, krema zelene, redkvice in mlada čebula

    sladolent8 fink jagnje
    od
    Avtor slike: UME
  • Parmezan

    Peter Kovač (Restavracija Maxim, Ljubljana) 2 srčka

    Domači tortelini z mesnim nadevom in tremi teksturami staranega (24 in 30 mesecev) parmezana, omaka, espuma in pena, olje bazilike, paradižnikova omaka, pečen paradižnik in bazilika

    sladolent8 kovač mesni ravioli
    od
    Avtor slike: UME
  • Solni cvet

    Peter Kovač (Restavracija Maxim, Ljubljana) 2 srčka

    Mousse grškega jogurta s pasijonko, mandljev biskvit z oreščki, mangov sorbet, espuma kisle smetane, drobljenec s solnim cvetom in nuit blanche čokolado

    sladolent8 kovač mangov sorbet jogurtov mousse
    od
    Avtor slike: UME
  • Šampanjec Serge Mathieux

    Vino Večera: šampanjec Blanc De Noirs, Serge Mathieu, brut, Francija, uvoznik eVino

    100 % modri pinot, letnika 2004, 2005. Vonj zelo saden, predvsem rumeno sadje, okus zrel, harmoničen in saden. Aperitiv, belo meso, morje.

    serge mathieu vino večera
    od
    Avtor slike: UME
  • Obisk

    Obiskal nas je: direktor Narodnega doma in šef Festivala Lent Vladimir Rukavina Gogo

    sladolent8 gogo
    od
    Avtor slike: UME
Top
Vpiši se v Šolo okusov!
Ne jej z usti. Jej z glavo!
Samo za dobrojedce. Letna naročnina 19 evrov.
Neomejen dostop do Šole.
Neomejen dostop do Kuhinje.
Neomejen dostop do Gostilne.
Neomejen dostop do Chefov.
Neomejen dostop do Potepa.
Neomejen dostop do Tržnice.
Neomejen dostop do B®loga.
Težave pri aktivaciji naročnine? Pomagajte si z navodili ali nas kontaktirajte.
Naroči se na Dobre novice!
tedenska mera dobrojedskih informacij, da boste izvedeli več in prvi:
kje, kako, kdaj, zakaj boste radi dobro jedli!