SladoLent: Strelec, Vila Podvin, Milka

  • Peti večer

    Peti večer osmega promenadnega okušanja vrhunske slovenske kulinarike so nastopili Strelec, Vila Podvin in Milka.

    sladolent18 gostje s hrano
    od
    Avtor slike: UME
  • Gasilska

    Skupinska slika – chefi Uroš Štefelin (drugi z desne), Miha Dolinar (tretji z desne) in Igor Jagodic (drugi z leve).

    skupinska vila podvin strelec milka
    od
    Avtor slike: UME
  • Restavracija Strelec

    Na SladoLentu chefi niso le kuharji, temveč tudi animatorji – chef Igor Jagodic iz Strelca.

    sladolent18 strelec delo gostje
    od
    Avtor slike: UME
  • Odojek

    Igor Jagodic (Restavracija Strelec, Ljubljana) 3 srčki

    Odojek s krompirjem: krompir pečen v olupku, natrgan pečen odojek, vložena zelenjava, čebula, kumare, paradižnik, dimljena kisla smetana, ocvrta čebula, mlada čebula

    sladolent18 strelec trgana svinjina krompir
    od
    Avtor slike: UME
  • Goveji rep

    Igor Jagodic (Restavracija Strelec, Ljubljana) 3 srčki

    Ričota z govejim repom: mini ješprenj z zelišči, goveji rep, omaka iz dimljenega kostnega mozga, vložen osočnik in divja zelišča

    sladolent18 strelec ričota goveji rep
    od
    Avtor slike: UME
  • Vila Podvin

    Ekipa Vile Podvin pod vodstvom chefa Uroša Štefelina.

    sladolent18 štefelin delo
    od
    Avtor slike: UME
  • Hobotnica

    Uroš Štefelin (Vila Podvin, Radovljica, 3 srčki)

    Hobotnica po gorenjsko: marinirana hobotnica v pomaranči in limoni, krompirjeva solata s česnovimi cvetovi in kumaro, prah olivnega olja, olivno olje, omaka sipinega črnila z malvazijo in lignji, osočnik, primorska in gorenjska zelišča

    sladolent18 vila podvin hobotnica
    od
    Avtor slike: UME
  • Krap

    Uroš Štefelin (Vila Podvin, Radovljica, 3 srčki)

    Rateški krap s tepkinim kompotom: rateški krapi, tradicionalen recept, s tepko in zaseko, hladen tepkin kompot, suha tepka, krema s skuto

    sladolent18 vila podvin krap
    od
    Avtor slike: UME
  • Restavracija Milka

    Ekipa Restavracije Milka pod vodstvom Mihe Dolinarja (desno).

    sladolent18 milka ekipa
    od
    Avtor slike: UME
  • Žganci

    Miha Dolinar (Restavracija Milka, Kranjska Gora) 2 srčka

    Žganci in postrv: hladno dimljena postrv, žganci iz kislega kruha, kaljena dehidrirana ajda, gorčična krema, divja zelišča, šalotka, Zupanov postrvji kaviar, vloženi čemaževi cvetovi, cvetje, divji koprc, borag, mačehe, ognjič, redkvica

    sladolent18 milka postrv
    od
    Avtor slike: UME
  • Panakota

    Miha Dolinar (Restavracija Milka, Kranjska Gora) 2 srčka

    Cvetlična panakota: panakota infuzirana z vrtnicami in sivko, meringa z rdečim poprom in vrtnico, jagodičevje, ribez z vrta, maline, borovnice, cvetovi vrtnice

    sladolent18 milka panakota
    od
    Avtor slike: UME
  • Modri pinot Ščurek

    Vino večera: Ščurek, Modri pinot 2013, suho, Goriška Brda

    Z vonjavami zrelih češenj, sliv, pomarančnega olupka. V ustih je sadno z nežnimi in zrelimi tanini, uravnoteženo z lepim pookusom po češnjevi pečki.

    sladolent18 ščurek vino večera
    od
    Avtor slike: UME
  • Stojan Ščurek

    Vinar Stojan Ščurek – kaj gre najboljše k modremu pinotu?

    sladolent18 stojan ščurek
    od
    Avtor slike: UME
  • Folklora

    Začel se je Folkart! Kdo pravi, da je na Lentu letos hladno?

    peti dan folklora
    od
    Avtor slike: UME
  • Gostje

    SladoLent – polno od 19. do 24. ure.

    peti dan gneča
    od
    Avtor slike: UME
Top
Vpiši se v Šolo okusov!
Ne jej z usti. Jej z glavo!
Samo za dobrojedce. Letna naročnina 19 evrov.
Neomejen dostop do Šole.
Neomejen dostop do Kuhinje.
Neomejen dostop do Gostilne.
Neomejen dostop do Chefov.
Neomejen dostop do Potepa.
Neomejen dostop do Tržnice.
Neomejen dostop do B®loga.
Težave pri aktivaciji naročnine? Pomagajte si z navodili ali nas kontaktirajte.
Naroči se na Dobre novice!
tedenska mera dobrojedskih informacij, da boste izvedeli več in prvi:
kje, kako, kdaj, zakaj boste radi dobro jedli!