Triglav Bohinj

  • Bohinjsko jezero

    Blejska ekipa je zamenjala le jezero, zato ima zdaj najlepši pogled na Bohinjsko. Ker je ravno prav blizu, da se lepo vidi čez travnike in polja, in daleč, da je Kravji bal onstran v Ukancu.

    triglav bohinj pogled
    od
    Avtor slike: UME
  • Apart hotel

    Ko je Janez (Krstnik) ob jezeru še v zgodnjih meglicah, so gostje v apart hotelu Triglav v Stari Fužini že na balkonu, kjer se vidi vse, od Julijcev do Karavank; ko je jezero še v tihoti, pa že na zajtrku spoznavajo Okuse Bohinja z okoliških kmetij.

    triglav bohinj apart hotel
    od
    Avtor slike: UME
  • Restavracija

    Restavracija Triglav je v srčiki turističnega bisera, a ravno prav tudi skrita, da v njo ne vodijo kričeči napisi in ne vozijo polni avtobusi.

    triglav bohinj zunaj
    od
  • Terasa

    Ko je okrog jezera živ-žav, so na terasi Triglava za kosilo štirje hodi, ko na planšarskih kmetijah ni več mleka, je v Triglavu tudi dobro založena vinoteka s priznanim someljejem Damirjem Salkičem, in ko je za planinci, pohodniki, kolesarji, izletniki in dopustniki že naporen dan, se na Triglavovi terasi šele prižgejo sveče.

    triglav bohinj jedilnica terasa
    od
    Avtor slike: UME
  • Chef

    Nadebudni chef Luka Zagorc k divjačinski pašteti ponudi pomarančni čatni z zelenjavo, jezersko postrv zloži v trojko tekstur in oblik, vijolično polnjeno hišno testenino potopi v sezonsko-dnevno juho, zajčku nameni njoke iz bohinjske skute, bohinjskemu govedu pa čebulno marmelado in sous-chefovo omako.

    triglav bohinj chef luka
    od
    Avtor slike: UME
  • Vodja

    Damir Salkič je dolgoletno gostinsko prekaljen, zato je hrabro zagrabil priložnost v Bohinju, ko je kriptovalutni milijonar obnovil starofužinski Triglav.

    triglav bohinj damir salkič
    od
    Avtor slike: UME
  • Jedilni list

    Hitra obnova apart hotela je ravno še ujela sezono, ki se ji je nova bohinjska restavracija prilagodila s sproščeno-fino-sodobno interpretacijo Okusov Bohinja.

    triglav bohinj jedilni list miza
    od
    Avtor slike: UME
  • Vinska ponudba

    Tujcem je všeč, ker se lahko prepustijo (glavnemu) someljeju, ki jih najprej v vinoteki pouči o slovenskih vinskih deželah, njihovih vrhunskih vinarjih in vinih, potem pa na večerji še o njihovem ujemanju s slovenskimi jedmi.

    Za aperitiv Frelihova rose klasična penina, k trisu postrvi Ščurkova klasična rebula, 2018 in k divjačinski pašteti neklasični sivi pinot Special, 2017, rezultat sodelovanja med briškim vinarjem (Aleš Jakončič) in blejskim vinskim ljubiteljem (Gašper Špec). K topinamburju v juhi sauvignonasse v Dolanu, 2016, Iaquin, k zajčku nagajivi Sutor white, 2015. H gorenjski postrvi štajerski šipon Iglič, 2016, Avstrijca Grossa, k izbranemu bohinjskemu govedu pa Selekcija cabernet sauvignon, 2012, Mavrič, iz Brd.

    triglav vino
    od
    Avtor slike: UME
  • Jedilnica

    Iz biljardnice je nastala vinoteka, iz dovoza v stari Triglav pa nova terasa, ki vidi vse do jezera. Novi časi.

    triglav bohinj jedilnica miza
    od
    Avtor slike: UME
  • Pogrinjek

    Domača skuta z bučnim oljem, korenčkovo olje, maslo s sušenimi paradižniki; domači beli kruh in ajdov z orehi, Bučinelovo oljčno olje.

    triglav bohinj kruh pogrinjek
    od
    Avtor slike: UME
  • Tris postrvi

    Namaz iz postrvi, Zupanova (ribogojnica v bohinjski vasi Nomenj) toplo dimljena postrv, karpačo postrvi na mariniranem koromaču, Zupanov postrvji kaviar, peteršiljevo olje, mikro zelenje, fino obrezane bučke in redkvice. V Bohinju vsi ponujajo postrvi, zato Triglav ponudi vse iz postrvi.

    triglav bohinj postrvji tris
    od
    Avtor slike: UME
  • Divjačinska pašteta

    Divjačinska pašteta, domači grisini, domači čatni iz pomaranče, paradižnika in čilija, borovničev žele, sveže maline in borovnice. Ne le likovna nadgradnja ”klasike”, do srčka pomaga tudi čatni, ki najavlja, da Triglav želi/obeta še več.

    triglav bohinj divjačinska pašteta
    od
    Avtor slike: UME
  • Topinamburjeva juha

    Ker brez goveje juhe ne gre, je dnevna bolj ambiciozna. Jogurt, hišna testenina, polnjena z vijoličnim krompirjem, korenčkovo olje in topinamburjev čips pred gostom prekrije topinamburjeva kremna juha.

    triglav bohinj topinamburjeva juha
    od
    Avtor slike: UME
  • Zajčji ragu

    Njoki z  zajčjim ragujem. Borovničeva marmelada je začimba, ki jo gladijo sveže maline, prijetno presenetijo tudi koriandrova zrna v raguju.

    triglav bohinj njoki z zajčjim ragujem
    od
    Avtor slike: UME
  • Jezerska postrv

    File Zupanove postrvi je na vseh bohinjskih jedilnikih, a ne z zeleno lečo z grahom in krompirjevo espumo s česnom. Da je drugače, ve tudi zelenjava, ki je premišljeno narezana in nežno skuhana (bučke, korenje, redkvica).

    triglav bohinj postrv
    od
    Avtor slike: UME
  • Bohinjsko govedo

    Ramstek bohinjskega goveda s čebulno marmelado, korenčkovim pirejem, zelenjavo, pečenim krompirjem in vinsko omako ladijskega (sous)chefa, ki je iz ”klasičnega” steaka naredila jed večera. Triglav turiste in izletnike po celodnevnih ”naporih” zaradi toliko lepot zvečer pusti v območju udobja in ugodja, a se potrudi, da ga še polepša.

    triglav bohinj goveji hrbet
    od
    Avtor slike: UME
  • Čokoladni mousse

    Ker je novi Triglav ”padel” neposredno v sezono, za vse še ni bilo časa; ko bo, bo tudi sladko bolj ambiciozno. Čeprav je že zdaj ob všečnem čokoladnem moussu, biskvitnem drobljencu in malinovem sorbetu tudi pomarančni ragu s kumkvatom, ki posladka s svojo prijetno grenkobo.

    triglav bohinj čokoladni mousse
    od
    Avtor slike: UME
  • Cheesecake

    Tudi ”uvoženi” cheescake (dandanes) mora biti. A ta z borovnicami je naš, oziroma od bohinjske slaščičarke.

    triglav bohinj cheesecake
    od
    Avtor slike: UME
  • Ocena: 1 srček

    Nova restavracija v prenovljenem apart hotelu Triglav v Stari Fužini Okusom Bohinja dodaja sodobno kulinarično-vinsko dimenzijo. Chef Luka Zagorc (desno) domače nadgrajuje s skrbjo za kakovost sestavin, lokalno z iskanjem drugačnosti okusov in tradicionalno s chefovskim spreminjanjem. Vodja Damir Salkič dodaja dolgoletne gostinske izkušnje in someljejsko znanje. Ravno prav in dovolj, ob pomoči mlade in ambiciozne ekipe, v restavraciji in apart hotelu, da niso turisti ob lepotah narave v turističnem kraju lačni kulinaričnih lepot, lokalci ne siti turističnih menijev in da je Bohinj tudi izven sezone zanimiv.

    triglav bohinj damir salkič chef luka zagorc
    od
    Avtor slike: UME
Top
Vpiši se v Šolo okusov!
Ne jej z usti. Jej z glavo!
Neomejen dostop do Šole.
Neomejen dostop do Kuhinje.
Neomejen dostop do Gostilne.
Neomejen dostop do Chefov.
Neomejen dostop do Potepa.
Neomejen dostop do Tržnice.
Neomejen dostop do B®loga.
Težave pri aktivaciji naročnine? Pomagajte si z navodili ali nas kontaktirajte.
Naroči se na Dobre novice!
tedenska mera dobrojedskih informacij, da boste izvedeli več in prvi:
kje, kako, kdaj, zakaj boste radi dobro jedli!