Restavracija 1906 Bled
- Kuhinja
nove gorenjske jedi nad blejskim jezerom - Kdo
Hotel Triglav Bled, chef Viktor Gros - Odpiralni Čas
od ponedeljka do petkaod 18. do 22. uresobota in nedeljaod 12. do 22. ure - Naslov
Kolodvorska cesta 33, Bled, Slovenija - Telefon
+386 (0)4 575 2610
- Splet
www.hoteltriglavbled.si - Email
info@hoteltriglavbled.si -
Restavracija 1906 Bled
- Posebnosti
hotel, wellness, vinoteka
član Chaîne des Rôtisseurs - Prostor
elegantna jedilnica s celostranskim pogledom na jezero; lesena terasa na železni konstrukciji nad jezerom
Na drugem koncu jezera
Restavracija 1906 v hotelu Triglav na Bledu, ki ima najlepši razgled od vseh slovenskih gostiln in eno najboljših natakarskih brigad v vsej Sloveniji, je tudi po slovesu ”treh chefov” od Bleda še vedno – vrhunska! Ko v Triglavu pravijo: ”Začutili boste, da delamo s srcem,” to tudi delajo. Kuharska ekipa uspešno nadaljuje gorenjsko-novoslovensko kulinarično zgodbo v butičnem zelenem hotelu na drugem koncu jezera, kamor je 1906. leta železnica na Bled prvič pripeljala turizem.
Kuhinja, ki v dobrem letu dni zamenja štiri chefe, pa vseeno ohrani nivo, je vredna vsega spoštovanja, tako kot hotel, ki se ponaša z lokacijo, gostoljubjem in urejenostjo, obiska.
Ko se za večerjo zberejo vselej skoraj pol na pol, hotelski in zunanji gostje, ne v veliki in glasni družbi, temveč z nežnim pogledom nasproti, ne z naglico in telefonom, temveč s pršutovo terino v pozdravu in z mehurčki na novi terasi zgoraj nad jezerom, že vedo zakaj!
Restavracija 1906 v hotelu Triglav je najboljši razlog, da najlepšega slovenskega jezera ne obiščete le do kremšnit, temveč ”odplavate” še na njegov drugi konec.
Jedilni list
6 hodov
59 €
4 hodi
39 €
Marinirana in dimljena postrv s pomarančno omako, koromač
12 €
Carpaccio bohinjskega goveda, terina gosjih jeter, sir zbrinc
14 €
Krepka juha, hišna testenina polnjena z govejim repom
10 €
Grahova juha z jakobovo pokrovačo in jogurtom
10 €
Hišne testenine polnjene s špinačo in zbrincem,
kraljevi gamber, bela ribja omaka
12 €
Telečji priželjc z glazirano šalotko, krema peteršiljeve korenine s hruško, orehi na maslu
14€
Hrbet jelena z divjačinsko omako, ajdov krapec
rdeče zelje z robidami
24 €
File jezerske postrvi, česnovi kroketi, krema peteršiljeve korenine, sezonska zelenjava
18 €
Hruškov zavitek po naše s tepkinim sladoledom
6 €
Čokoladni fondant z malinovim sorbetom
6 €
Vinski list
število vinskih etiket: 160