B-restaurant&bar

  • Kuhinja
    italijanska kuhinja po navodilih chefa Alfreda Russa
  • Kdo
    Bavarski stolp d.o.o., chef Alfredo Russo
  • Odpiralni Čas
    od nedelje do četrtka
    od 18. do 22.30 ure
    petek in sobota
    od 18. do 23. ure
  • Naslov
    Slovenska cesta 59, Ljubljana, Slovenija
  • Telefon
    +386 (0)59 128 048
  • Splet
    www.brestaurant.si
  • Email
    info@brestaurant.si
  • B-restaurant&bar
    Rezerviracije Gostilne

  • Posebnosti
    hotel InterContinental (pet zvezdic)
  • Prostor
    Mize, stoli, zofe, pogrinjki, jedilni servis, odprta kuhinja, veličina in višina …, vse je na svetovni, ne ljubljanski, ravni. Zvečer, v igri svetlobe, ogledal in razgleda, je to še bolj izrazito.

Čebela za lepe cvetove

Fotozgodba

Foto zgodba iz 20. nadstropja

Obisk februarja 2018
Klik

Foto zgodba iz 20. nadstropja

Po potovanju z dvigalom, ki se pogovarja s teboj, te na vrhu pričaka gostitelj restavracije, ki te odpelje do mize. Predstavi ti tvojega natakarja in ti razkaže, navzven in navznoter, najvišji ljubljanski razgled. Skozi okna se sveti Slovenija od Triglava do Jadrana, skozi lonce, zelišča in italijanske jedi se svetijo bele kape pomočnikov mišelinskega chefa Alfreda Russa. Čebela v 20. nadstropju hotela s petimi zvezdicami naredi vtis, pa četudi se zapelješ le v njen bar!

Hotelske restavracije v 20. nadstropju so sicer povsod po svetu takšne, toda za Ljubljano je B (Bee) vseeno presežek, dodatna vrednost, posebnost, je hkrati elegantna, a s tem ne pretirava, je glamurozna, a ne prestraši.

Krona iz testa okrog brokolija v različnih teksturah, s pretlačeno burrato iz okolice Apulije in inčuni iz Amalfija, se imenuje pizza, a je bolj tanka in hrustljava kot vsaka (prava) ljubljanska pizza. Paccheri so v barvi italijanske zastave, a je tudi omaka takšna, da jo lahko skuha le Italijan. Tortelli z domačo kokoško pa so prava chefova jed, čeprav se pod njo podpisuje na daljavo. Na začetku je atraktiven pozdrav iz kuhinje, na koncu so mojstrske miniature iz drobnega peciva, vmes so vina na kozarec zvezdniških vinarjev in jedi z bliščem zvezdniškega chefa. B je čebela, ki cvetove izbira z očmi.

B restavracija sicer ni A, je pa najvišja in to imajo radi njeni mednarodni gostje, ki so tukaj zaradi najboljšega hotela v Ljubljani, zato v njegovem 20. nadstropju ne pričakujejo svoje najboljše ljubljanske večerje, in domači gostje, ki so prišli iz radovednosti, zato jim je pomembna višina restavracije, ne pa višine njene kuhinje. Gre, skratka, za doživetje!



Jedilni list

Hladna predjed

Dimljen losos, kisla smetana, hren in kislica

17,00 €

Pizza obroč, pretlačena burrata, inčuni in brokoli

14,50 €

Topla predjed

Bučna juha, topinambur s hrustljavo panceto

9,50 €

Domači kokošji tortelini, parmezanov fondant in limeta

17,50 €

“Paccheri” testenine, paradižnik, mozzarella s pestom

17,50 €

Glavna jed

Ocvrta hobotnica s paprikami na stari način

19,50 €

Telečji “spezzatino” s krompirjem in krompirjem

22,00 €

Goveji file, dušeno zelje, marinirana gosja jetra s slovenskim medom

28,00 €

Sladica

Karamelizirana mehka krema z omako iz jagodičevja

9,00 €

Različne teksture jabolka, meta, koromač in aperolov sladoled

9,00 €

Vinski list

število vinskih etiket: 69
hišni vinar: Jakončič

Rad Dobrojem priporoča

Pričakujte lep ljubljanski razgled, prestižni hotelski glamur in atraktivne chefovske jedi.