B-restavracija

  • Kuhinja
    mednarodna kuhinja z lokalnim razgledom
  • Kdo
    Bavarski stolp d.o.o., chef Komnen Bakić
  • Odpiralni Čas
    od nedelje do četrtka
    od 18. do 22.30 ure
    petek in sobota
    od 18. do 23. ure
  • Naslov
    Slovenska cesta 59, Ljubljana, Slovenija
  • Telefon
    +386 (0)59 128 048
  • Splet
    www.brestaurant.si
  • Email
    info@brestaurant.si
  • B-restavracija
    Rezervacije Gostilne

  • Posebnosti
    hotel InterContinental (pet zvezdic)
  • Prostor
    Mize, stoli, zofe, pogrinjki, jedilni servis, odprta kuhinja, veličina in višina …, vse je na svetovni, ne ljubljanski, ravni. Zvečer, v igri svetlobe, ogledal in razgleda, je to še bolj izrazito.

Čebela za lepe cvetove

Fotozgodba

Foto zgodba iz 20. nadstropja

Obisk februarja 2018
Klik

Foto zgodba iz 20. nadstropja

Po potovanju z dvigalom, ki se pogovarja s teboj, te na vrhu pričaka gostitelj restavracije, ki te odpelje do mize. Predstavi ti tvojega natakarja in ti razkaže, navzven in navznoter, najvišji ljubljanski razgled. Skozi okna se sveti Slovenija od Triglava do Jadrana, skozi lonce, zelišča in italijanske jedi se svetijo bele kape kuharjev najboljšega ljubljanskega hotela. Čebela v 20. nadstropju hotela s petimi zvezdicami naredi vtis, pa četudi se zapelješ le v njen bar!

Hotelske restavracije v 20. nadstropju so sicer povsod po svetu takšne, toda za Ljubljano je B (Bee) vseeno presežek, dodatna vrednost, posebnost, je hkrati elegantna, a s tem ne pretirava, je glamurozna, a ne prestraši.

Slovenski narezek s koruznim kruhom, počasi kuhan prekajen volovski jezik in kozji sir, ričet s prekajenim svinjskim mesom, istrski fuži s svežim naribanim tartufom, bučna rižota s pečeno raco, prekmurska gibanica … so jedi, ki ne gledajo zviška na vse pod seboj, Iberski svinjski vrat s sirno polento, pikantnim brokolijem in pečeno papriko, pečena jegulja in gomoljasta zelenjava v skorjici iz piranske soli, Black Angus file z artičokinim pirejem in na soncu sušenimi paradižniki … pa jedi, ki vidijo daleč. Na začetku je atraktiven pozdrav iz kuhinje, na koncu so mojstrske miniature iz drobnega peciva, vmes so vina na kozarec zvezdniških vinarjev in jedi z bliščem zvezdniškega chefa. B je čebela, ki cvetove izbira z očmi.

B restavracija sicer ni A, je pa najvišja in to imajo radi njeni mednarodni gostje, ki so tukaj zaradi najboljšega hotela v Ljubljani, zato v njegovem 20. nadstropju ne pričakujejo svoje najboljše ljubljanske večerje, in domači gostje, ki so prišli iz radovednosti, zato jim je pomembna višina restavracije, ne pa višine njene kuhinje. Gre, skratka, za doživetje!



Jedilni list

Hladna predjed

Počasi kuhan prekajen volovski jezik in kozji sir

11 €

Strt avokado s svežo zelenjavo in oljem agrumov

10 €

Na žaru pečena hobotnica, marinirane sardine in pašteta iz slane polenovke

17 €

Topla predjed

Goveja juha iz reber s skutinim štrukljem

9 €

Črni ravioli polnjeni z jadranskim brancinom

12 €

Bučna rižota s pečeno raco

12 €

Glavna jed

Pečena rolada iz jajčevca z mocarelo in tagliolini

17 €

Staran rib-eye steak s topinamburjem in cvetačnim drobljencem

25 €

Poširan file romba z raznovrstnim kuhanim zelenjem v lahkem soku ostrig

24 €

Sladica

Jabolčne variacije z ajdo in žajbljem

8 €

Mleko in med

8 €

Vinski list

število vinskih etiket: 69
hišni vinar: Jakončič

Rad Dobrojem priporoča

Pričakujte lep ljubljanski razgled, prestižni hotelski glamur in atraktivne chefovske jedi.