Casa Nostromo

Divje iz morja čez cesto

Skozi stekleno podlago se vidijo letnice starega hrasta, ki ga je gospodar rešil odpada, ta domačna mešanica starega in modernega pa je tudi zaščitni znak Nostroma. To je restaurant & lounge bar na črni podlagi ob belih usnjenih stolih, s svežim polnozrnatim kruhom iz majhne kuhinje nekdanje noč in dan trgovine, ki je ostala v dobrem spominu vsaj zaradi dimnika, da Nostromo zdaj razen stare blagajne premore tudi pravi istrski odprti kamin. A v Nostromu, ki kljub bitekom kuha pretežno morsko, toda sodobno, se največ dogaja na ulici, ko mimoidoči na poti do polnih gostiln naprej na rivi na pločniku listajo jedi, in ko gostje ob čakanju na divjaka v soli vonjajo sosednje sarajevske čevapčiče.

Predvsem pa se v Nostromu hitro nič ne počne. Zato pa, ko čakate na sveži ulov, se lahko pogovarjate z morskim carinikom, ki mu je dolgčas čez cesto, ali s šefom, ki pozna na ti vse ljubljanske Pirančane, ali pa z gosti pri sosednji mizi, ki dopoldan pridejo mimo na kozarec malvazije, opoldan s prijatelji na fuže ”od gospe iz Kopra”, popoldan na kavico v starih foteljih, zvečer pa se tam zasedijo že od jutra. Na dopustu ste!Rad Dobrojem priporoča

Znotraj je prodajna razstava lokalnega umetnika, zunaj pa je pravkar parkirala dostava Fondinih morskih gojenk, ki jih chef sproti, brez kuhanja v limoni in hladilniku, reže v tatarce in karpače. Nostromo je najboljši, ko ne kuha … Mišljeno je pohvalno!