COB

 • Kuhinja
  doživljajsko istrsko kuhanje brez meja
 • Kdo
  Filip in Patrik Matjaž
  chef Filip Matjaž
 • Odpiralni Čas
  vsak dan
  od 12. do 22. ure (obvezna rezervacija)
 • Naslov
  Letoviška pot 1, Portorož, Slovenija
 • Telefon
  +386 (0)41 886 633
 • Splet
  www.cob.si
 • Email
  info@cob.si
 • COB
  Rezervacije Gostilne

 • Posebnosti
  Hotel Tomi
 • Prostor
  Morski pogled skozi krošnje dreves in ozelenelo streho, ki se nadaljuje v atraktivno odprto-zaprto teraso. Udobni fotelji, umirjena in usmerjena svetloba, zenovska glasba in mehka belina na temnem lesu.

To res ni iz škatle!

Fotozgodba

Foto zgodba iz Portoroža

Obisk septembra 2019
Klik

Foto zgodba iz Portoroža

Gostilne so zato, da v njih potešimo lakoto, a v nekaterih želimo potešiti tudi radovednost. Ker je COB specialist prav za slednje, je najboljša vest v zvezi z novo portoroško restavracijo, ki je nadomestila tradicionalnega Tomija, da se v njej, ko doživljaš in se čudiš, tudi dobro naješ!

Tudi če ne bi ptičje gnezdo lebdelo v zraku nad sredino nepogrnjene mize, na kateri je ob vsakem hodu v lični šatulji novo sloko in majhno orodje, pa čeprav je velikokrat najbolje poprijeti kar z rokami, bi istrska ”klasika”, torej bakalar, fuži, tartufi, pršut, solni cvet, olive in olivno olje imeli vseeno enega najboljših morskih pogledov v Portorožu. A z njim je to eden najlepših pogledov na sodobno kuhanje v Sloveniji!

Čeprav se je potrebno ozreti čez ozelenelo teraso in skozi previsoke borovce, čez cesto in spodnje hotele, da se sinje zasveti vse do Savudrije, se tukaj še pogled igra. A ne le z razgledom na Piranski zaliv, temveč še bolj z mladimi idejami, modernističnimi jedmi in tradicionalnimi istrskimi okusi.

To so, torej, igre brez meja, toda igrajo se le jedci, kuhar pa le nima mej. To je izven okvirjev, šablon, navad in običajev. To je onstran predalčkov in res ni iz škatle. To ni (le) za lakoto, to je za doživetje. To ni samo hrana, to je mladost, neustrašnost, ”norost”, čemur se odslej reče COB.

COB, Filip, Patrik, Matjaževi nam slovensko kulinariko s krajšim ali daljšim potovanjem po istrski pokrajini, njenih običajih, spominih in posebnostih, zabavno in doživljajsko – skuhajte si sami iz kamna juho – predstavijo na sodoben, a s tradicionalnimi okusi, fin, a zelo sproščen, in še ”neviden” način, a po temeljiti raziskavi, v kateri ne sodelujeta dobro le brata, temveč z njima tudi starši, vinarji, mizarji, keramiki, steklarji, solinarji, tartufarji, oljkarji, oljarji, vrtnarji, celo Kitajci …, in, seveda, gostje.

A vse to je šele COB letnika 2019. Kaj bo šele 2020!Chef


Filip Matjaž
Datum rojstva: 4. 11. 1992 Izobrazba: diplomirani organizator turizma na temo Istrske kulinarike Restavracije in chefi, pri katerih ste delali, stažirali, gostovali: Izpostavil bi predvsem delo v restavraciji The fat duck v Londonu, chefa Hestona Blumenthala kjer sem se ogromno naučil o organizacijo delovnega procesa v vrhunskih restavracijah. Prav tako bi...
 • Profil chefa

Jedilni list

Degustacijski meni

7 hodov

75 €

15 hodov

120 €

Vinski list

Na pokušino menija so povabili istrske vinarje in nato k jedem skupaj izbrali vina. Vina tako spremljajo jedi, zato je manj rdečih vin in je največ malvazij, vsa vina so primorska, večinoma istrska.

Rad Dobrojem priporoča

Topi in okuša se le na jeziku, toda jemo z vsemi čutili. COB in Filip Matjaž pri nas nista prva, ki sta skuhala to staro modrost, a zato sta najmlajša, ki s takšnim pogledom (na hrano), tako doživljajsko (za mizo) in tako sproščeno (v fini restavraciji) gostom ponujata kulinarične igre brez meja.