Restavracija CUBO

  • Kuhinja
    sredozemska kuhinja z dizajnom
  • Kdo
    Boštjan Trstenjak, chef Borut Pugelj
  • Odpiralni Čas
    od ponedeljka do sobote
    od 12. do 22. ure
    nedelja
    zaprto
  • Naslov
    Šmartinska cesta 55, Ljubljana, Slovenija
  • Telefon
    +386 (0)1 521 1515
  • Splet
    www.cubo-ljubljana.com
  • Email
    info@cubo-ljubljana.com
  • Restavracija CUBO
    Rezerviracije Gostilne

  • Posebnosti
    knjigi Cubo slaščice in Cubo doma
    član Chaîne des Rôtisseurs
  • Prostor
    dve jedilnici, posebne sobe, majhen vrt na asfaltu, veliko dizajna in urbanega utripa

Dobro. Spretno. Znano. In!

Fotozgodba

Obisk 2016

Klik

Obisk 2016

Kam greva? “V Cubo!” Zakaj? “Ker imajo svoj parking!” Saj lahko greva s taksijem… “Tam vse poznam!” Jaz pa ne… “In imajo dobra vina!” Če pa voziš… “Pa vedno je polno!” Kako pa bova potem dobila mizo?… “Vsi so že tam!” Kaj nisi povabil le mene?… “Najlepšo knjigo imajo!” Mar bova brala?… ”In najboljše sladice!” Kaj še čakava? Vedno se najde kak razlog za obisk Cuba. In ta ni (le) hrana. Pa ne, ker ne bi bila dobra. Zato, ker je še toliko drugih razlogov.

Stoli? Natakar? Vino? Arhitekt? Lokacija? Krožniki? Kaj odloči, da je ena gostilna polna, toliko pa praznih? Kaj odloči, da v eni gostilni hočejo biti vsi, v drugih pa nihče? Kaj odloči, da se o eni govori, o drugih pa molči? Kaj odloča popularnost? Zakaj je, skratka, Cubo tako in?

Cubova formula deluje od prvega dne. Še vedno, čeprav jo mnogi posnemajo. Dobre sestavine, spreten kuhar, vsem znane jedi. Dizajnerski ambient, rezervirano parkirišče in lepi krožniki. Cubove testenine niso razkuhane, Cubove sestavine niso ubite, Cubove jedi niso dolgočasne. Cubovi kuharji ne delajo začetniških napak. Skuhajo točno to, kar jim avtor določi. Točno to, kar Cubo polni.



Jedilni list

Degustacijski meni

2 osebi + steklenica izbranega vina

100 €

Hladna predjed

Domača pašteta s hruškami, tartufi in medom (za 2 osebi)

15 €

Tris hladnih morskih predjedi

15 €

Burrata s paradižnikom

15 €

Topla predjed

Kraljevi gamberi na žaru z beluši in avokadom

15 €

Sicilijanska rižota (jajčevci, mocarela, paradižnik, čili)

17 €

Testenine z neapeljskim ragujem, hrustljavo panceto in burrato

18 €

Fini rezanci z gamberi na rdeče

18 €

Glavna jed

Tunin file v koruzni skorjici s špinačo in beluši

27 €

Hobotnica pečena v pečici z zelenjavo in krompirjem

29 €

V pečici pečena jagnječa krača z naravno omako in pire krompirjem

30 €

Biftek (250 g) s tartufato in štorovkami

30 €

Vinski list

sommelier: Matej Mesec
vinska karta s 400 etiketami na tabličnem računalniku
hišni vinar: Marjan Jakončič
Vzorčna ponudba vin na kozarec. Kogar zanima, kaj se trenutno pije v Sloveniji, naj gre v Cubo.

Rad Dobrojem priporoča

Cubova formula deluje od prvega dne. Še vedno, čeprav jo mnogi posnemajo. Dobre sestavine, spreten kuhar, vsem znane jedi. Dizajnerski ambient, rezervirano parkirišče in lepi krožniki. Cubove testenine niso razkuhane, Cubove sestavine niso ubite, Cubove jedi niso dolgočasne. Cubovi kuharji ne delajo začetniških napak. Skuhajo točno to, kar jim avtor določi. Točno to, kar Cubo polni.