Dobra vila

 • Kuhinja
  sodobna kuhinja izpod Alp
 • Kdo
  Jurij in Matjaž Žagar
  chef Tomaž Sovdat
 • Odpiralni Čas
  vsak dan
  od 19. do 22. ure (obvezna rezervacija)
 • Naslov
  Mala vas 112, Bovec, Slovenija
 • Telefon
  +386 (0)5 389 6400
 • Splet
  www.dobra-vila-bovec.si
 • Email
  welcome@dobra-vila-bovec.si
 • Dobra vila
  Rezervacije Gostilne

 • Posebnosti
  hotel
 • Prostor
  ena najbolj romantičnih slovenskih gostinskih teras; ambient starega angleškega dvorca s pop dizajnom

Na terasi pod vršaci

Večerja je na terasi, med velikimi šopki belih cvetic in strmimi vršaci golih planin. Gostitelja sta brata, Jurij, z vprašanjem: ”Kaj lepega ste doživeli danes?” in Matjaž, s pozdravom, penasto jogurtovo kremo s svežimi paradižniki in svežimi zelišči.

Dobra vila je s svojim zimskim vrtom, vinsko kletjo, dvigalom, stopniščem, zelenjem, arhitekturo, opremo, gostoljubjem tako domačna, prav podeželsko angleška. Le številke sob so čisto slovenske. Tako kot Tomaževe večerje in Yukini zajtrki. Okusi se ujemajo, tehnika je vešča, pogled je v sozvočju celotne slike romantične terase obdane z belim cvetjem in ponosnimi gorami. Uspešna kombinacija preprostosti odličnih sestavin, ki ne potrebuje drugega kot dobro-vilin snežno beli porcelan in odlično gostiteljsko postrežbo.

Sovdat z vsakim hodom dokazuje, da zna kuhati in da to rad počne. Zato se ne trudi prehitevati svojega znanja in pričakovanj svojih gostov, kuha preprosto in neposredno, že spominu znano, toda vseeno z dovolj lastnega ščepca, da ni zgolj še ena, na primer, rižota, saj ji slog daje ingver, niso le koščki mesa, temveč so niti, ki kar same odpadejo, ker je kuhar po dolgih urah iz konfita vzel sočno meso, omaka ima pravo gostoto, riž pravi zob, skrivnost uspeha pa pravo ime, jagnječjo osnovo.Chef


Tomaž Sovdat
Datum rojstva: 09.11.1982 Izobrazba: gostinski tehnik Restavracije in chefi, pri katerih ste delali, stažirali, gostovali: Hotel Florence (Bellagio, Italia), Cicala 02 (Milano, Italija, chef Francesco Passalacqua), Rossa Alpina (Alta Badia, Italija, chef Norbert Niederkofler), Gostina AS, Hiša Franko Kuharska filozofija: Preprosto in kreativno. Inspiracijo črpam v tradicijonalnih živilih in jedeh in dodajam lastne modifikacije, za navdih pa...
 • Profil chefa

Jedilni list

Degustacijski meni

Ponovno skupaj - 4 hodi

49 €

Naši trenutki - 6 hodov

60 €

Vinski list

sommelier: Jurij Žagar
število vinskih etiket: 90
hišni vinar: Constantini

Rad Dobrojem priporoča

Pravljični ”hotel z vsemi zvezdami” in enajstimi sobami na obrobju Bovca je poln, domačnega dizajna in drobnih pozornosti, bratovskega občutka za lepoto in modno eleganco, ljubezni na krožnikih in v kuhinji, ki si jo delita chef Tomaž Sovdat, domačin iz Koritnice, in njegova žena Yuki, Japonka, ki najraje sladko peče.