Domačija Novak

 • Kuhinja
  slovenske jedi pristnih okusov, kmečkih sestavin in Novakove družabnosti
 • Kdo
  družina Novak
  chef Dominik Šinko
 • Odpiralni Čas
  od srede do nedelje
  predhodna rezervacija
  ponedeljek in torek
  zaprto
 • Naslov
  Dvor 7, Sadinja vas pri Dvoru, Slovenija
 • Telefon
  +386 (0)41 671 362
  +386 (0)41 343 000
 • Splet
  www.domacijanovak.eu
 • Email
  info@domacijanovak.eu
 • Domačija Novak
  Rezervacije Gostilne

 • Posebnosti
  kmetija z nastanitvijo
 • Prostor
  Da je gospodar tudi starinar in da se še posebej spozna na les, najboljše opiše Novakovo veliko jedilnico.

Gospodarica pomaha, gospodar prisede, sin natoči

Nikjer nimajo takšnega štedilnika, ki zavzema celo kuhinjo, in takšne vinske kleti, ki tako obilno zavzema vse štiri vinske barve. Nikjer niso kosi sosedovega mesa tako debeli in nikjer ni ob sveži postrvi toliko prav tako svežih cvetic. Nikjer se zajtrk pred hišo ne zavleče tako, da se kosilo brez težav preskoči, in nikjer večerja ne odčepi toliko steklenic, da na zapečku še za muco zjutraj, ko se začne spet, ni več prostora.

Zelenjavni vrt je takšen, da spreobrne mesojedca. Zeliščni vrt je velik za celodnevni izlet. Gozdovi so polni gob, sosedovi hlevi živine, domača kašča pa žit. A najprej pozdrav pri vratih: “Mi se z gosti rokujemo.” Gospodarica pomaha iz kuhinje, gospodar prisede, sin natoči. Potem so domač kruh iz lastnega žita, domače suhe mesnine in žlikrofi z divjimi rastlinami.

Hladno dimljena postrv je boljša od vsakega lososa, na krompirjevem restiju, grobo ribanem, hrustljavo opečenem, in z omako, ki je pokazala kuharičino bogastvo. Fine solatke, nežni kalčki, dišeči cvetovi in omaka iz kislice tvorijo kombinacijo, ki ima zahtevno nalogo. Tako kot vse Novakove jedi, ki jih gospodar moži s svojimi naravnimi, taninastimi in razmišljujočimi vini. Krača je sočna, telečjih prsi je cel kos, divjačina je iz Trnovskega gozda, govedine je na žaru zunaj pred hišo ves hrbet. Vsi režejo in meljejo, tudi gospodarja in vsi gostje, ki so še ostali in kar je še ostalo.Chef


Dominik Šinko
Datum rojstva: 17. 7. 1980 Izobrazba: kuhar Restavracije in chefi, pri katerih ste delali, stažirali, gostovali: Hotel Park, Čakovec Restavraciji Kastanienhof in Rustikana, Nemčija Restavracija Gasthof in der Au, Nemčija Hotel Grad Otočec, Otočec Kuharska filozofija: Enostavnost in kakovost – živila iz gozda, travnika, polj in sadovnjakov, na krožniku pristni...
 • Profil chefa

Jedilni list

Kosilo

4 do 6 hodov

25 do 40 €

Večerja

4 do 6 hodov

30 do 45 €

Vinski list

Posebno doživetje! Zato, ker je v kleti toliko posebnih vin, naravnih, oranžnih, svetovnih. Zato, ker so vmes posebni sodčki. Zato, ker je vinski list ”v živo”. Zato, ker so tisti, ki so v kleti, tudi stalni gostje za mizo!

Rad Dobrojem priporoča

Miza je dolga in za vse ista, pogovor je v vseh jezikih, mlaskanje pa le v enem, enakem in glasnem. Kdor pride prvič, mu je žal, ker ni prišel že prej; kdor hodi že trideset let, mu je žal, ker se ne vrača še pogosteje. Novakovi iz Sadinje vasi so vzorčna slovenska gostilna-domačija!