Dvor Jezeršek
- Kuhinja
tradicionalne slovenske jedi današnjih dni - Kdo
družina Jezeršek, chef Jernej Kamič - Odpiralni Čas
od ponedeljka do soboteod 12. do 22. urenedeljaod 12. do 16. ure - Naslov
Zgornji Brnik 63, Cerklje na Gorenjskem, Slovenija - Telefon
+386 (0)4 252 9400
- Splet
www.jezersek.si - Email
dvor@jezersek.si -
Dvor Jezeršek
- Posebnosti
znak Gostilna Slovenija, naziv Kulinarično središče "Okusiti Slovenijo", kuharski tečaji in delavnice v sklopu Akademije Jezeršek - Prostor
250 let stara domačija, letni vrt v senci več sto let starih orehov, majhna gostilna, konferenčni prostori in Akademija Jezeršek
Okusiti Slovenijo
Iz stare slovenske gostilne je nastalo novo kulinarično središče Slovenije, 250-letna domačija je dvor, na katerem gostje okušajo celotno Slovenijo. Jezerški so iz 24 slovenskih gastronomskih regij in 176 slovenskih tradicionalnih jedi naredili model – kakšna je bila in bi naj bila slovenska domača gostilna. Ambiciozen projekt – vodja kuhinje Luka Jezeršek, kreativni vodja Ana Šušteršič, chef Jernej Kamič – ob ljubljanskem letališču in gorenjski avtocesti, ki je razen dvora še hotel, restavracija, Akademija in hiša za posebne in ekskluzivne dogodke, srečanja, sestanke, delovne zajtrke, kosila, večerje, poroke, strokovne in znanstvene konference, protokolarne prireditve, prezentacije, počitnice … Pa tudi preprosta, torej tradicionalna, gostilna, v ”hiši” iz leta 1768, z masivno leseno mizo, starim pohištvom, krušno pečjo in starimi jedmi, v kateri pa ni (le) tako kot včasih, temveč je tako kot danes! Pravi slovenski okusi v objemu Kamniško-Savinjskih Alp, od goveje dvojnokrepke juhe, krajnske klobase in Jezerškovega šmorna do zorjene govedine 360º.
Jedilni list
4 hodi
32,00 €
Marinirana hobotnica na fižolovi kremi in okisana rdeča čebula
9,50 €
Tanke rezine zorjene govedine 360°, izbran Pustotnikov sir in jesenski sadeži
9,50 €
Bučkini zvitki s skuto, ajdovo kašo, pehtranom in praženimi bučnimi semeni
8,50 €
Čista čebulna juha, polnjen ocvrt testeni žepek s kozjim sirom in zelišči
4,50 €
Polnjene hišne testenine z jurčki na koruzni kremi, ocvrt por, pražena sončnična semena
15,00 €
File postrvi, črna leča z masleno bučo in suhimi slivami
17,00 €
Račje prsi, kostanjevi njoki, krema maslene buče, praženi zdrobljeni lešniki
18,50 €
Piščanec v srajčki bučnih semen, pečen krompir v oblicah nadevan z dimljeno sirarsko skuto in jesensko solatko
17,00 €
Pražena telečja jetrca v vinski omaki z jajčnimi vlivanci
8,50 €
Krema bele čokolade z okusom janeža, pečena hruška, lešnikov drobljenec
4,50 €
Bavarska krema s kavo in domačim prijateljem
4,50 €
Vinski list
sommelier: Aljaž Toplak