Fudo

 • Kuhinja
  fusion brez meja in pravil, po navdihu in z idejami, s tržnice in kmetij, pisano in veselo
 • Kdo
  Simona Zdovc, chef Nejc Dobaj
 • Odpiralni Čas
  od ponedeljka do četrtka
  od 8. do 24. ure
  petek in sobota
  od 8. do 02. ure
  nedelja
  zaprto
 • Naslov
  Poštna ulica 1, Maribor, Slovenija
 • Telefon
  +386 (0)5 914 3576
  +386 (0)31 357 862
 • Splet
  www.fudo.si
 • Email
  simona.zdovc@gmail.com
 • Posebnosti
  začne se že z zajtrkom
 • Prostor
  na pločniku malo Poštne ulice in malo Glavnega trga, na parketu veliko sproščenosti, visokih izložbenih oken in papirnatih prtov

Kaj je fudo, kdo je Fudo?

Fotozgodba

Foto zgodba iz Poštne 1

Januar 2017
Klik

Foto zgodba iz Poštne 1

Je fudo beseda? Ali fudo kaj pomeni? Je fudo ona, on, ono? Gostilna? Vinski bar? Bistro? Kafič? Za zajtrk? Kosilo? Večerjo? Družba? Glasba? Hitro? Počasi? Moderno, fjužn, eklektično, bistronomsko? Kaj je Fudo?

Fudo je na številki 1 ulice, ki je najbolj družabna v mestu najbolj družabnih ljudi. Fudo je na trgu, ki je Glavni, zato je poln bifejev, kafičev, gostiln, trgovin, avtov, avtobusov, krožišč, kesonov, korit, ovir, kažipotov, projektov, idej, prireditev in ljudi. Fudo je lokacija!

Fudo je vrt, ki ima stole na ulici, na trgu, na pločniku in na cesti, da pozdravljaš in te pozdravljajo. Fudo je izložba, da vidiš in si viden. Fudo so sami znani. Fudo je, da veš, da je to tvoje mesto.

Fudo je urban, toda oskrbujejo ga kmetije. Fudo je za jest, toda vsi gredo tja na pijačo. Fudo je mlad, toda ni za mularijo. Fudo je moderen, toda ne da se ga posnemati. Fudo je le eden, toda takšnih fud so polna vsa velemesta. Fudo je tako tipično mariborski, toda tudi nemariborski hkrati.

Fudo je zato, da nisi doma! Da greš zjutraj na ameriške palačinke z grškim jogurtom in dolenjskim medom, opoldan na francosko račko z italijansko polento in mehiškim čipsom, zvečer na hrustljavi krompirček z domačo majonezo, vegi burger s čičeriko in avokadom ter kreativni humus, karkoli že to pomeni, s kozarcem maceriranega štajerskega vina, kakorkoli se to neverjetno sliši.

Fudo je tako kot doma. Fudo je hrana, ki nima niti dveh enakih krožnikov. Fudo so jedi, ki niti iste niso dvakrat enake. Fudo so buteljke, ki niso za špricer, Fudo je pivo, ki ni laško, fudo je sok, ki je malinovec.

Fudo je duša, zaradi katere ga imajo tujci takoj radi, naši pa ne morejo mimo, ne da bi koga pozdravili.

Fudo je, torej, vse! Fudo hrana, fudo vino, fudo pivo, fudo glasba, fudo fejs, fudo fejst, fudo slog, fudo noro, fudo toto, fudo fajn! Fudo si tudi ti!Vinski list

Dejan Zdovc, ki je včasih vinaril predikate, upravlja že 130 etiket, med katerimi so najbolj priljubljeni Šumenjak, Frešer, Ducal, Prinčič in Klet Goriška Brda, a Fudo nima kot drugi le špricerjev, temveč za Maribor rekordnih 34 vin na kozarec!

Rad Dobrojem priporoča

Na zajtrk, ker je sobota in se gre s tržnice tam mimo. Na kosilo, ker je vsak dan nekaj drugega, ker so krožniki kot od babice, ker so jedi na fejsbuku, ker so okusi s celega sveta. Na večerjo, ker so prti papirnate role, ker so jedi spremljava vinu, ker ni potrebno nič naročiti, pa vseeno nekaj prinesejo. Na kavo, pijačo, sladico, na čvek. Greš v Fudo, pa ob vsem drugem še nekaj poješ.