Gostilna Antonač

 • Kuhinja
  tradicija in sodobnost z mladostnim poletom
 • Kdo
  družina Erjavec, chef Matevž Erjavec
 • Odpiralni Čas
  od srede do nedelje
  od 12. do 22. ure
  ponedeljek in torek
  zaprto
 • Naslov
  Bojanji Vrh 4, Ivančna Gorica, Slovenija
 • Telefon
  +386 (0)1 787 6082
  +386 (0)41 253 990
 • Splet
  www.antonac.si
 • Email
  info@antonac.si
 • Gostilna Antonač
  Rezervacije Gostilne

 • Posebnosti
  kmetija, picerija
 • Prostor
  točilnica s picerijo, velika jedilnica s panjskimi končnicami

Degustacijski meni na vasi

Fotozgodba

Foto zgodba z Bojanjega Vrha

Obisk septembra 2018
Klik

Foto zgodba z Bojanjega Vrha

Če tako kuhaš, je dobro, da si tudi picerija; če imaš okrog hiše tako pospravljeno, je dobro, da si tudi kmetija; če si vaška gostilna, je dobro, da je potrebno za vikend rezervirati; če imaš lignje, je dobro, da pri jesetru razliko naredijo priloge; če si družinska gostilna, je dobro, da imaš takšne naslednike; če si tako mlad, je dobro, da mladostne ideje uresničuješ v domači kuhinji. Če kdo še vedno misli, da tako na vasi, stran od glavne ceste, ne moreš preživeti z znanjem in ustvarjalnostjo, temveč le s posnemanjem in površnostjo, naj gre, torej, k Antonaču!

Gostilna na vasi mora imeti dovolj prostora za krste in sedmine, dovolj parkirišča za male in velike in dovolj veliko drevo pred hišo, če že ne stoji nasproti zvonika. Imeti mora najlepšo fasado v vasi, da se vidi že od daleč, predvsem pa z glavne ceste. Vaška gostilna mora biti hkrati kmetija, da gredo mestni vanjo v nedeljo na domači izlet, in picerija, da imajo domačini zvečer kje igrati karte in piti pivo. In gostilna na vasi mora imeti družino, da vsaka generacija doda nekaj novega in svojega. Matevž Erjavec, Antonačev mladi chef, je dodal toliko, da se mestni vozijo zdaj na Bojanji Vrh tudi med tednom, vaščani pa ne hodijo več le na pico.

Confit prašičkove krače je stisnjen v kocko, ki je zato še bolj mesno in meseno polna. S sladkostjo in milino pridejo do izraza oblike korenčkovega pireja, žitnega ocvrtka, čipsa korenja in, še najbolj, krepka in žlahtna mesna omaka. Tako ambiciozen, da še ni rekel zadnje, je raviol, polnjen z govejim repom in figami, pod njim je ješprenj sladkan z domačimi tepkami. Kar je drugje le karpačo, so tukaj marinirane rezine govejega fileja, z zeliščno kremo, maslenim opečencem in korenčkovim čipsom. Imajo pa tudi klasiko.Jedilni list

Degustacijski meni

5 hodov

25 €

6 hodov

32 €

Vinski list

Buteljke se šele zbirajo, a vinska karta že je in v njej so vina tudi izčrpno opisana. Dovolj za vinsko spremljavo degustacijskega menija, ne pa še dovolj za spremljanje vseh idej mladega chefa.

Rad Dobrojem priporoča

Poglejte, koliko stane Antonačev degustacijski meni in hitro preverite, da niso spet zastoji na dolenjski avtocesti.