Gostilna Čubr

 • Kuhinja
  slovenska kuhinja in morske jedi
 • Kdo
  Anita in Miha Potočnik, chef Luka Potočnik
 • Odpiralni Čas
  od torka do sobote
  od 12. do 22. ure
  nedelja in ponedeljek
  zaprto
 • Naslov
  Križ 53, Komenda, Slovenija
 • Telefon
  +386 (0)1 834 1115
 • Splet
  www.gostilna-cubr.com
 • Email
  info@gostilna-cubr.com
 • Gostilna Čubr
  Rezervacije Gostilne

 • Posebnosti
  80 let; lična knjižica gostom za darilo
  član Chaîne des Rôtisseurs
 • Prostor
  tradicionalno gostilniško, a z občutkom za podrobnosti (brezovo tihožitje, podkrožniki, skodele, lončena peč,...)

Gospodar s tradicijo, gospodarica z ustvarjalnostjo

Za šankom so pr’jat’li, ob krušni peči lačni in v kleti žejni. Prava domača in družinska gostilna! Že 80 let! Gospodar se predstavi s kruhom, gospodarica pa s sladko skuto. Potem je zadnje čase vedno bolj morsko, toda ne manjka tudi drugih Čubrovih specialitet, ki so jih ustvarjale štiri generacije Potočnikov.

Pri Čubru so začeli z obaro, golažem in vampi, nadaljevali s klobasami in ocvrtim piščancem, to pa nadgradili z žabjimi kraki, zrezki in pečenkami. A zdaj so na vrsti okusi sodobnosti, ki pa se vseeno in še vedno družijo tudi s tradicijo. Tako so v goveji juhi še zmeraj domači rezanci, toda v bučni kremni je tudi ražnjič kozice. Zato so telečja jetrca s čebulo, mastna jetra pitanih gosi ali rac pa z rdečim zeljem in štrukljem. Sladka skuta je iz sosedovega mleka, toda polnozrnati grisiniji, ki so v pozdravu, so gospodaričina specialiteta. Nič čudnega, torej, da je Čubr popularen, saj ne pretirava, hkrati pa se vidno trudi; saj ponuja stalno kakovost, obenem pa je prepoznaven tudi po presežkih. To ni morska klasika, temveč se kuli pasijonke in manga ujema z granatnim jabolkom, oba se ujemata z doma dimljenim brancinom, ki se ujema s sipinim črnilom, ki omili kislost sardona … Zapleteno? Kje pa, preprosto! Grobo mleta polenta ima za kremno sredico sladko-pikantni trniča z Velike planine, za dišeče pokrivalo pa aromatične ribance črnega tartufa. Klasična slovensko-gorenjska družinska gostilna, ki ni klasična ne v kuhinji in ne v vinski kleti.Jedilni list

Degustacijski meni
31 €

Pozdrav iz kuhinje: polnozrnati grisini s semeni in ovsena kaša s črnimi trobentami

Tortica iz dimljenega brancina, kozarček oljčnega olja s pomarančo, sipin in lešnikov granaž

Fižol v juhi s popečeno slanino in ribano kašo

Zajčkova jetrca, raviol z jezikom, pesa in ocvrta rdeča čebula

Goveje ličnice, špinača

Nugatova sladica

Vinski list

sommelier: Miha Potočnik
število vinskih etiket: 200
Kdor bi točeno, izbira med hišnimi vinarji; kdor bi rad spremljavo, ga gospodar/somelje odpelje v klet, kjer skupaj izbirata med 200 etiketami. Ena lepših in bolj poučnih vinskih zgodb v slovenskih gostilnah! Poznavalci najdejo tudi tuje posebnosti in domače redkosti.

Rad Dobrojem priporoča

Pri Čubru boš vedno koga srečal, za šankom ali na krožniku. Tistim, ki tudi pod Alpami ne morejo brez morja, kreativnost Čubrove chefinje ponuja več od klasike, ki je je povsod preveč, tisti, ki jim je obisk gostilne družabni obred, pa najdejo dovolj razlogov, da še ne gredo domov.