Gostilna k Rotundi

  • Kuhinja
    prekmursko-gorička domača kuhinja
  • Kdo
    Gorazd Grabar
  • Odpiralni Čas
    od ponedeljka do sobote
    od 11. do 21. ure
    nedelja
    od 11. do 16. ure
    torek
    zaprto
  • Naslov
    Selo 30a, Prosenjakovci, Slovenija
  • Telefon
    +386 (2) 544 1035
  • Splet
    www.krotundi.com
  • Email
    info@krotundi.com
  • Posebnosti
    Rotunda
  • Prostor
    terasa pod napuščem, ambient vaške gostilne s šankom

Prisluhnite gospodarju

Prekmurska šunka ni preveč sušena, tunka ni preveč dimljena, jezik ni razkuhan, zaseka je mesnata, hren je sveže in tanko riban, bučno olje  začimbno popestri jedi, čebula pa ima tako zapeljivo sladko kislost, da marinirana postrv, stara Rotundina posebnost, vedno deluje mladostno. Zato, poskusite, ko vam gospodar prišepne: ”V česnovi juhi so se kuhala rebrca,” in pohvali jetra madžarskih sosedov: ”Za Ligo prvakov!”

Rotunda je prekmurska gostilna na Goričkem in na jedilnem listu je le to, za ”drugo pa vprašajte”. Nima specialitet, za katere bi kulinarični romarji prisegali, da so najboljše prav tam. Nima vedno novih idej, ki bi radovedne privabljale znova in znova. Nima zgodb, da bi pomembni razkazovali svoj vozni park. Ima pa zgodovino, že od 13. stoletja, in stalno kakovost, ki ne razočara. Je, torej, tipična lokalna gostilna, z nerjavečim šankom in gospodarico za njim, postaranim ambientom in svežimi prti na mizah, s senco pod lesom na vrtu, ki gleda mimovozeče avtomobile in soseda na traktorju, ter hrano, ki nakupuje na vrtu za hišo in v hlevih zgoraj v vasi, kuha pa vedno enako in dovolj dobro.



Jedilni list

Prekajene prekmurske mesnine, gobe, gosja jetra, bograč, račka, telečja jetra, divjačina, smuč, postrvi, ajdove prikuhe, bučno olje, gibanica, retaš

Vinski list

število vinskih etiket: 30
hišni vinar: Ladislav Györek

Rad Dobrojem priporoča

Če ste dovolj blizu, vam ne bo žal! Nobena visoka kuhinja, nobena vrhunska umetnost, zgolj prava domača – obrt! Torej, lokalne sestavine, prijazne cene, domača postrežba in dodatki z lastnega vrta.