Gostilna Oštirka
- Kuhinja
tradicionalne jedi na urbani način - Kdo
Miran Ojsteršek - Odpiralni Čas
od ponedeljka do četrtkaod 6. do 22. urepetek in sobotaod 6. do 23. urenedelja in praznikizaprto - Naslov
Linhartova ulica 6, Celje, Slovenija - Telefon
+386 (0)31 840 200
+386 (0)8 2015 553
- Splet
www.ostirka.com - Email
ostirka.com@gmail.com - Posebnosti
kavarna in slaščičarna, vina za domov - Prostor
steklena stena, moderne mize in fotografije starega Celja
Hitro na počasni golaž
Oštirka je zato, da na celjsko tržnico ni treba le zaradi zelenjave. Ker so časi novi, je bil Jež, ki je ponujal le malice, nekoč, danes pa v Oštirki furnir, sous vide in podjetni chef vabijo zjutraj na tržnico, dopoldan na oštirjev golaž, opoldan na dnevno kosilo, popoldan na domačo tortico in zvečer na urbano druženje.
Ime je staro, vse drugo pa je novo. Ni prtov, je pa hitra strežba, ni pogrinjka, je pa domač čebulni kruh, ni domačno, je pa sodobno. Nova celjska gostilna je na dobri lokaciji, ima prekaljenega chefa in podjetnega lastnika, ponudba pa ni zastavljena elitno in visoko.
Miran Ojsteršek je imel v Dramljah veliko gostilno, v Celju pa je zastavil tržnici primerno. A ker je pravi chef, tukaj ni ne pic ne burgerjev, so pa malice, kosila, sladice, dve dodatni sobi za prte in odpiralni čas tudi za večer in večerjo. Zato so to jedi, ki imajo ob mesu z lokalnim poreklom za spremljavo zelenjavo s tržnice ali z lastne kmetije, a hkrati poznajo sodobni okus, ki so mu všeč novi krožniki, mehki pireji in sodobne tehnike.