Danilo gostilna & vinoteka

 • Kuhinja
  nova lokalna kuhinja z bogato vinsko spremljavo
 • Kdo
  Gašper in Nina Čarman, chef Boris Bergant
 • Odpiralni Čas
  od srede do petka
  od 12. do 15.30. ure in od 19. do 22. ure
  sobota
  od 12. do 22. ure
  nedelja
  od 12. do 16. ure
  ponedeljek in torek
  zaprto
 • Naslov
  Reteče 48, Reteče, Slovenija
 • Telefon
  +386 (0)4 515 3444
 • Splet
  www.danilogostilna.si
 • Email
  info@danilogostilna.si
 • Danilo gostilna & vinoteka
  Rezervacije Gostilne

 • Posebnosti
  vinoteka
 • Prostor
  Lep atrijski vrt je kulisa elegantni gostinski terasi. Vstopi se v bar, z dolgim šankom in skritim kaminom. Jedilnica je svetla in predvsem elegantna, toda še vedno domačna. Dve posebni sobi sta njeno nadaljevanje, za veliko pravokotno mizo bodo sklepali dogovore in pogodbe, za veliko okroglo pa slavili družinske obletnice.

Pri novi midli in mešti

Fotozgodba

Foto zgodba novega Danila

Obisk septembra 2016
Klik

Foto zgodba novega Danila

Naj se ve, da je slovenska vrhunska kulinarika septembra 2016 dobila novo vinoteko v stari gostilni (tradicija od 1870. leta!). To pomeni, da se je ime le malo spremenilo (prej Pri Danilu), ambient pa zelo. Ali: loška mešta je ostala, dobila je le nadgradnjo.

Najboljše so gostilne s tradicijo! Tradicija pa ostaja, če se pomlaja! Gostilna dedka in babice je bila ena najboljših na Gorenjskem, gostilna Vesne in Dušana ena najboljših v Sloveniji, gostilna & vinoteka Nine in Gašperja, sestre in brata, pa je že izziv evropskim dobrojedcem!

V novem Danilu je vse najboljše iz starega – kar ”nočemo in ne smemo menjati”, s podpisom Vesne Čarman – in vsa mladost, podjetnost ter znanje tretje generacije, ki ohranja vrednote tradicionalne loške kuhinje in najboljših lokalnih sestavin ter jim dodaja novo ustvarjalnost in nove nadokuse.

Novi Danilo vabi na novo izkušnjo podeželskega ”fine dininga” s starimi recepti in novimi vini. Ob loški mešti, barvnih tortelinih s postrvjo s Soriške planine, krapih z dimljeno skuto in žajbljem, fileju jagenjčka z ješprenjevo rižoto in kremo iz jajčevcev, dušeni telečji krači s kamutovo rižoto in karamelni torti iz zelo zrelih nektarin je tudi vinski bar z več kot 500 najboljšimi slovenskimi in svetovnimi vini.Jedilni list

Degustacijski meni

3 hodi

25 €

5 hodov

39 €

5 hodov

55 €

Hladna predjed

Tatar gomoljne zelenjave, ovčji jogurt, fermetnirana zelenjava in prosena kaša

9,00 €

Rezine govejega fileja z oljčnim oljem Mate Timbro, solnim cvetom in sveže tolčenim poprom

11,50 €

Topla predjed

Loška meta s črnimi istrskimi tartufi

16,00 €

Ajdovi ravioli z dimljeno skuto, omaka žafrana in lešniki

12,50 €

Glavna jed

Telečja ribica na dunajski način s pirejem

19,00 €

Trakci jadranskih lignjev, pire cvetače, olje peteršilja in rožmarina

22,00 €

Sladica

Pehtranovi štruklji in cimet

5,50 €

Danilov tiramisu

6,00 €

Vinski list

sommelier Gašper Čarman; več kot 500 etiket, vinska karta na 31 straneh (med drugim: 12 slovenskih penečih vin, 39 šampanjcev in 12 tujih penečih vin);
hišni vinar Vina Gašper; najbolj priljubljeni: Posestvo Burja, Marjan Simčič (31 belih, 13 rdečih), Movia (30, 11), Sutor, Ščurek, Edi Simčič, Pasji Rep

Rad Dobrojem priporoča

V novem Danilu je lokalna ”mešta” dobila še omako iz gosjih jeter in vinsko spremljavo iz Coravina. Degustacijski meni je zaradi prijazne cene in vinskega pribitka izziv, za Vas in konkurenco!