Danilo gostilna & vinoteka

  • Kuhinja
    nova lokalna kuhinja z bogato vinsko spremljavo
  • Kdo
    Gašper in Nina Čarman, chef Boris Bergant
  • Odpiralni Čas
    od torka do sobote
    od 12. do 15.30. ure in od 19. do 22. ure
    nedelja
    od 12. do 16. ure
    ponedeljek
    zaprto
  • Naslov
    Reteče 48, Reteče, Slovenija
  • Telefon
    +386 (0)4 515 3444
  • Splet
    www.danilogostilna.si
  • Email
    info@danilogostilna.si
  • Posebnosti
    vinoteka
  • Prostor
    Lep atrijski vrt je kulisa elegantni gostinski terasi. Vstopi se v bar, z dolgim šankom, skritim kaminom in novo, stekleno, hladilno vinoteko. Stara jedilnica je zdaj svetlejša in predvsem zelo elegantna, toda še vedno domačna. Dve posebni sobi sta njeno nadaljevanje, za veliko pravokotno mizo bodo sklepali dogovore in pogodbe, za veliko okroglo pa slavili družinske obletnice.

Pri novi midli in mešti

Fotozgodba

Foto zgodba novega Danila

Obisk septembra 2016
Klik

Foto zgodba novega Danila

Naj se ve, da je slovenska vrhunska kulinarika septembra 2016 dobila novo vinoteko v stari gostilni (tradicija od 1870. leta!). To pomeni, da se je ime le malo spremenilo (prej Pri Danilu), ambient pa zelo. Ali: loška mešta je ostala, dobila je le nadgradnjo.

Najboljše so gostilne s tradicijo! Tradicija pa ostaja, če se pomlaja! Gostilna dedka in babice je bila ena najboljših na Gorenjskem, gostilna Vesne in Dušana ena najboljših v Sloveniji (5 Nedelovih sončkov), gostilna & vinoteka Nine in Gašperja, sestre in brata, pa je že izziv evropskim dobrojedcem!

V novem Danilu je vse najboljše iz starega – kar ”nočemo in ne smemo menjati”, s podpisom Vesne Čarman – in vsa mladost, podjetnost ter znanje tretje generacije, ki ohranja vrednote tradicionalne loške kuhinje in najboljših lokalnih sestavin ter jim dodaja novo ustvarjalnost in nove nadokuse.

Novi Danilo vabi na novo izkušnjo podeželskega ”fine dininga” s starimi recepti in novimi vini. Vesna Čarman ima v kuhinji pomoč sous chefa (Slovak Tomaš Jawurek je zmagal v četrti sezoni Gostilna išče šefa), gostje pa ob loški mešti, barvnih tortelinih s postrvjo s Soriške planine, krapih z dimljeno skuto in žajbljem, fileju jagenjčka z ješprenjevo rižoto in kremo iz jajčevcev, dušeni telečji krači s kamutovo rižoto in karamelni torti iz zelo zrelih nektarin pomoč najboljšega slovenskega someljeja.

Novi Danilo je zato tudi vinski bar z več kot 500 najboljšimi slovenskimi in svetovnimi vini ter ponudbo za ”malce manj lačne”, s prigrizki, ki segajo od eVino bara (briški pršut Nejka & Uroš Klinec, španska pata negra, toskanske salame, bolonjska mortadela), do Vesnine goveje juhe za dva, z ”gresovim knedlom”, bio loško govedino, praženim krompirjem in hrenovo omako.



Jedilni list

Degustacijski meni

4 hodi

35,00 €

8 hodov

55,00 €

Hladna predjed

Tatar gomoljne zelenjave, okisana dimljena cvetača, Bogatajeva skuta in ocvrta ajdova kaša

9,00 €

Rezine govejega fileja z oljčnim oljem Mate Timbro, solnim cvetom in sveže tolčenim poprom

11,50 €

Topla predjed

Ješprota z rdečo peso, orehi in staranim sirom

11,00 €

Tortelini polnjeni s kunčjimi jetri, omaka iz rdečega zelja, drobljenec črnega oreha in jabolčna čežana

12,00 €

Gosja jetra z breskvijo in lešniki

16,00 €

Glavna jed

Prsi račke, krema zelene, polentin štrukelj in suhe slive

18,00 €

File divjega prašiča, karamelizirana čebula z rdečim vinom, pečenim korenjem in kolerabo

21,00 €

Sladica

Rožičevi štruklji s pomarančno omako

5,50 €

Čokolada, sorbet granatnega jabolka, zdrobljen lešnikov makron, cvetni prah

6,00 €

Vinski list

sommelier Gašper Čarman; več kot 500 etiket, vinska karta na 31 straneh (med drugim: 12 slovenskih penečih vin, 39 šampanjcev in 12 tujih penečih vin);
hišni vinar Vina Gašper; najbolj priljubljeni: Posestvo Burja, Marjan Simčič (31 belih, 13 rdečih), Movia (30, 11), Sutor, Ščurek, Edi Simčič, Pasji Rep

Rad Dobrojem priporoča

V novem Danilu je loška mešta 3.0 dobila še omako iz gosjih jeter in vinsko spremljavo iz Coravina. Toda morda je Danilo najbolj nov zato, ker ima - ”stare” cene. Degustacijski meni že od 29 evrov in vinski pribitek od 10 do 15 evrov so izziv, tako za Vas, kot za konkurenco!