Gostilna Rajh

 • Kuhinja
  Rajhove generacije osvežujejo prekmursko kulinarično tradicijo
 • Kdo
  družina Pintarič
  chef Leon Pintarič
 • Odpiralni Čas
  od torka do sobote
  od 11. do 22. ure
  nedelja in prazniki
  od 12. do 16. ure
  ponedeljek
  zaprto
 • Naslov
  Soboška ulica 32, Bakovci, Slovenija
 • Telefon
  +386 (0)2 543 9098
  +386 (0)31 705 007
 • Splet
  www.rajh.si
 • Email
  info@rajh.si
 • Gostilna Rajh
  Rezervacije Gostilne

 • Posebnosti
  član JRE Jeunes Restaurateurs
  član Chaîne des Rôtisseurs

  znacka
 • Prostor
  po uspešni prenovi sodobno in elegantno, toda še vedno toplo in domačno

Staro, ki je vedno mlajše

Še vedno je prekmurska gibanica najbolj znana slovenska sladica in prekmurski bograč najbolj znana prekmurska jed, toda časi se spreminjajo in z njimi tudi stara Rajhova gostilna, ki se je začela v majhni trgovini, ko sta se Ignac in Karolina v njej odločila točiti tudi jabolčnik. Potem sta dedek Geza in babica Marija začela z ocvrtimi piščanci, slavonskimi ribami, preprostimi enolončnicami, prekmurskimi pogačami in domačim kruhom. Sendvič z domačo salamo je takrat bil Rajhova specialiteta, tako kot je danes za dobrodošlico Rajhova slanina z domačim ajdovim kruhom, na katerem je račja pašteta.

V stari gostilni se pripravite na nova presenečenja! Na jajčne rezance z rdečim in sivim makom na kremi mladih kopriv, z drobtinami ajdovega kruha z orehi, toplo govedino z bučnim oljem, malinovim kisom, drobnjakom ter belo in rdečo redkvico na kuhanem rezančevem testu, počasi pečena odojkova rebrca in svinjsko potrebušino v družbi koromača in sladkega fižola … Celo prekmurska gibanica, z vsemi plastmi vred, je danes pri Rajhu drugačna, a repin rejtaš, prekmurski štrudelj iz repe in orehov, je mogoče še vedno jesti le dva tedna (novembra) v letu. Za preostale tedne pa spremljajte Rajhov jedilni list, tako kot da berete dnevni časopis.

Zato Rajh v svojem spreminjanju in nenehnem pomlajanju ostaja ves čas in po svoje enak, kot v časih dedka in babice. Le družinska tradicija se daljša in bogati, le novo pomlajuje staro in le mlado posluša izkušeno. ”Dober tek!” vam zato gostoljubno voščijo tri generacije Rajhovih gostilničarjev!

Prenovljena, 2015

Ko sta Naci in mama Marta razširila ponudbo, so začeli prihajati tudi gostje od drugod, iz Avstrije in iz cele tedanje Jugoslavije. Takrat je bila priljubljena mednarodna kuhinja in tudi v gostilni Rajh so pekli zrezke, bifteke in morske ribe. Toda bograč, kuhana govedina, jedi na žlico, prekmurska gibanica in retaši so bili še vedno vsak dan na jedilniku! Leta 2005 je vodenje gostilne Rajh prevzela tretja generacija. Tanja in Damir sta se odločila ohraniti tradicijo in ji dodatni sedanji čas.

Babičini in mamini recepti so ostali, a gostilna je nova, prenovljena. Stari gostje še vedno igrajo karte, a novi prihajajo in se vračajo zato, ker iz Rajhove kuhinje dobrojedcem dišijo kar trije srčki.

Lokalni proizvajalci živil in izdelkov so osnova tako tradicionalne kot tudi novo-prekmurske jedi, zato ima vsaka sestavina na krožniku še svoje ime, izvor, dediščino, zgodbo. S tem, da si lahko gostje gostoljubnost, domačnost, pristnost in sproščenost, v obliki Rajhovih kulinaričnih dobrot, odnesejo tudi domov.

Vprašajte, kdaj bodo spet zgodaj vstali in dolgo kuhali volovski rep, z rdečo čebulo in rdečim vinom, in ali so že razvaljali valvice iz krušne lendavsko-madžarske ajde, ki so v bučni omaki olja in semen, z domačo skuto, ki je dolgo visela in kapljala.

A hkrati se pripravite na nova presenečenja! Na jajčne rezance z rdečim in sivim makom na kremi mladih kopriv, z drobtinami ajdovega kruha z orehi, toplo govedino z bučnim oljem, malinovim kisom, drobnjakom ter belo in rdečo redkvico na kuhanem rezančevem testu, počasi pečena odojkova rebrca in svinjsko potrebušino v družbi koromača in sladkega fižola … Zato kar pozabite na plošče, velike porcije in vedno iste jedi. Celo prekmurska gibanica, z vsemi plastmi vred, je danes pri Rajhu drugačna, a repin rejtaš, prekmurski štrudel iz repe in orehov, je mogoče še vedno jesti le dva tedna (novembra) v letu. Za preostale tedne pa spremljajte Rajhov jedilni list, tako kot da berete dnevni časopis.

Pozabite na težke omake. Pozabite na mastne pečenke in debele koline. Povitnica je, namreč, ravnokar spečena. To morate poskusiti. Meso samo flamovina in krača, sicer pa prosena kaša v svinjski mrežici. Nikjer drugje jih več ne delajo, pri Rajhu pa teče po bradi.Chef


Leon Pintarič

Lahko, sveže, mladostno in tradicionalno z avtorskim podpisom - po teh vodilih Leon Pintarič nadaljuje bogato kulinarično družinsko tradicijo, ki jo je obogatil z znanjem, izkušnjami in disciplino, pridobljenih v vrhunskih dunajskih restavracijah.

 • Profil chefa

Jedilni list

Sezonski degustacijski meni

5 hodov

49 €

7 hodov

59,00 €

Hladna predjed

Goveji jezik z jajčko in bučnim oljem

7,80 €

Račkina pašteta z jurkino kremo in ajdov popečenec

6,50 €

Topla predjed

Rajhov langaš (ocvrto testo, jogurt, drobnjak, redkvica, nastrgana tunka in hren)

5,90 €

Gobova juha z ajdovo kašo

4,00 €

Glavna jed

Pečena zlatovščica, pire krompir, grahova krema in peteršiljevo olje

15,00 €

Telečja jetrca na čebuli in pražen krompir

14,50 €

Mangalica steak, dödoli in gobji paprikaš

14,50 €

Pravi dunajski zrezek, pražen krompir in brusnice

14,50 €

Jelenov file v omaki modre frankinje, špinača in kruhovi cmoki

19,90 €

Sladica

Pečena temna čokolada, lešnikova krema in sladoled črnega ribeza

4,50 €

Bučna tortica z malinami in sladoledom

4,50 €

Vinski list

sommelier: Damir Pintarič
število vinskih etket: 70
hišni vinar: Steyer in Marof

Rad Dobrojem priporoča

Rajh je najboljša prekmurska gostilna, v kateri slovenska kulinarika nima le preteklosti, temveč tudi prihodnost! Zato, ker ni le bograč, temveč so tudi tačke na golaž; ni prekmurska gibanica le originalna, temveč je tudi sladoledna; ni ajdov kruh le na začetku, temveč, z račjo pašteto in za domov, tudi na koncu. Ker, skratka, ni le tradicionalno, temveč je tudi novo-prekmursko, z novim ambientom vred!