Gostilna Ravbar

 • Kuhinja
  tradicionalna kraška kuhinja
 • Kdo
  družina Ravbar, chef Ivan Ravbar
 • Odpiralni Čas
  sreda
  od 11. do 16. ure
  od četrtka do nedelje
  od 11. do 16. ure in od 18. do 22. ure
  ponedeljek in torek
  zaprto
 • Naslov
  Dol pri Vogljah 5, Dutovlje, Slovenija
 • Telefon
  +386 (0)5 734 6180
 • Email
  gostilna.ravbar@siol.net
 • Gostilna Ravbar
  Rezervacije Gostilne

 • Posebnosti
  zelišča
 • Prostor
  stara županova gostilna

Pršut, pašte, pečenke in še

Na starih gostilniških stolih, ob polni mizi olj, starega servisa in svežih rož, je lažje počakati, da pridejo na vrsto zeli, ki se v žganju na okenskih policah nastavljajo soncu, če so roke vmes. Tiste, ki v kuhinji narežejo, in one, ki potem veselo trgajo. Pršut je na Krasu doma in pri Ravbarju tako tudi diši. To je ena tistih gostiln, zaradi katere vas imajo prijatelji radi. Ko vprašajo: ”Kaj mi priporočaš na Krasu, a da ni predaleč od avtoceste?”, dobijo priporočilo, ki jih prisili, da sredi kosila napišejo sms: ”Hvala!” Skratka gostilna, v kateri ne moreš zgrešiti. Ni preveč fino, da ne bi bili plašči vrženi čez naslone stolov. Ni predrago, da bi bili polni le dve mizi. Ni predobro, da bi morali za mizo sedeti pet ur.

Mama je s starimi recepti v kuhinji pri paštah in pečenkah, sin z novimi idejami pri sladicah, hči pa z diplomo umetnostne zgodovinarke med gosti. In tako je že od 1888. leta! Zato je jota kot prava stara ”kuhnja”, s klobaso kožarco vred. Z zeljem, ravno prav kislim, krompirjem, ravno prav mehkim, fižolom, ravno prav redkim. Kot juha, ne enolončnica, saj je spisek ”danes smo pripravili”, ko mladi natakar počepne ob mizi, da si malo odpočije dolge noge, še daljši. Čeprav so njoki z gobami in rezanci s tartufi, čeprav so ravioli z mladim sirom, rjavim maslom in opraženim žajbljem, so Ravbarjeva posebnost vseeno kaneloni. Takšnih ni nikjer drugje v Sloveniji! Pravzaprav sploh niso kaneloni. Pravzaprav so podobni palačinkam. Pravzaprav je le eden, a velik kot krožnik.Jedilni list

Hladna predjed

Krožnik kraških mesnin

8 €

Dimljena račja prsa z motovilcem in kutino

8 €

Topla predjed

Pokušina predjedi: pistacijev raviol, majaronov njok, špinačni štrukelj

8 €

Glavna jed

Janček v pečici z vrzotami

15 €

Svinjska ribica v zeliščni omaki

15 €

Sladica

Hišni orehovi štruklji

4 €

Rigojanči/figova pita z vaniljevo kremco

4 €

Vinski list

sommelier: Matjaž Sanabor in Alica Ravbar
hišna vinarja: Vladimir Ravbar in Davorin Colja

Rad Dobrojem priporoča

Ravbar je sosedova gostilna! Ker jo poznaš že tako dolgo, da je na njej več kot sto let stara letnica. Ker kuhajo tako kot so včasih pri vas in pri nas. Ker je pri sosedu vedno boljše kot doma. Ker so Ravbarjevi sosedje Italijani, ki so zato raje na tej kot na svoji strani. Ker se v njej počutiš tako domače kot da bi bil čisto blizu doma. Zato, torej, ker je dober sosed zlata vreden. Vedno ima v pečici kaj hrustljavega in sočnega!